Meisje vingert en komt klaar geefmij sex

meisje vingert en komt klaar geefmij sex

Succes er mee Groetjes Lautof. Amber , Spotting duurt over het algemeen niet langer dan 3 dagen. Ongesteld zijn duurt meestal langer dan drie dagen. Even afwachten dus hoe lang dit duurt. Lovelygirl , En pijn in mijn onderrug. Vaak ben ik ook wel een beetje misselijk en snel moe. Ik vraag me af of het daar mee te maken heeft ik ben 11 en een half jaar kan het daarmee te maken hebben? Reactie infoteur , Hoi Lovelygirl, Kramp in de onderbuik en zeurende pijn in de onderrug kunnen tekens zijn voor een naderende ongesteldheid.

Misselijk en snel moe eigenlijk niet. Heb je niet gewoon wat last van je darmen. Nu is het avond maar de vlek rook niet naar bloed fzo. Ben ik al ongesteld of komt het er binnenkort echt aan? Reactie infoteur , Hoi anoniem, wacht nog even rustig af tot morgen. Als je voor het eerst ongesteld bent, moet het altijd eerst even op gang komen. Juliette , Ik ben best een beetje bang, ik ben namelijk gisteren voor het eerst ongesteld geworden, maar ik ben bang dat ik TE veel bloed verlies, mijn vraag is dus ook hoeveel bloed kan ik missen?

Ben een meisje van 13 jaar Alvast bedankt Reactie infoteur , Hoi Juliette, Je kunt liter bloed verliezen voordat het gevaarlijk gaat worden.

Dus dat is veel minder. Ik hoop dat ik je vraag zo heb kunnen beantwoorden. Het kan een aantal weken zijn maar ook een aantal maanden. Helaas is het dus gewoon afwachten. Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Als het langer als 3 dagen aan houd dan ben je waarschijnlijk ongesteld. Duurt het max een dag of drie dan heb je spotting.

Een tegen dat je eerste ongesteldheid niet zo lang meer op zich laat wachten. In de laatste weken vam de Zomervakantie zat er een waterig, slijmerige bruine vlek in mijn inlegkruis. Ik wist dat dit een teken was dat ik binnenkort ongesteld zou worden, maar nee. Het is nu bijna herfstvakantie en heb nu ps na een lange tijd weer zo'n vlekje in mijn inlegkruis en aan mijn wc-papier. Mijn vraag is dus: Hoe lang kan het duren tot dat ongesteldheid eindelijk doorbreekt?

Reactie infoteur , Hoi Z. Helaas is dit echt niet te zeggen wanneer jij je eerste ongesteldheid gaat krijgen. Je kunt voor de zekerheid altijd even langs de huisarts gaan om te vragen wat die er van vind. Meisje Bijna 14 , Ik heb al een jaar een witte afscheiding in mijn onderbroek en ben de laatste week heel moe maar geen rugpijn hoofdpijn buikpijn of iets van bloed in m'n onderbroek heb wel soms jeuk op die plek.

Word ik nu bijna ongesteld? Reactie infoteur , Hoi meisje bijna 14, Klinkt inderdaad dat je ongesteld gaat worden. Iemand , Ik ben een meisje van 15 jaar Gister toen ik thuis kwam van school ging ik naar de wc.

Ik zag dat er best wat bruin spul in m'n onderbroek zat. Ik dacht dat het opgedroogd bloed was en dacht dat ik ongesteld was geworden. Nu begin ik te twijfelen of ik wel echt ongesteld ben. Toen ik de volgende ochtend wakker werd zat er niks in mijn maandverband. Later die dag op school zat er weer wat bruin spul en als ik afveegde ook wat rode puntjes. Maar het is iedere keer best weinig. Stinkt niet ben ik nu ongesteld of begint het er aan te komen? Ik heb ook geen last van buikpijn of rugpijn.

Ik was alleen de afgelopen dagen moe en had heel erg hoofdpijn. Kan iemand mij vertellen of ik nou wel of niet ongesteld ben? Het ene meisje verliest nu eenmaal meer bloed als de ander en het ene meisje heeft er ook meer last van als de ander. Je menstruatie moet ook nog even op gang komen. De kans is groot als je de volgende keer weer ongesteld wordt dat je wat meer bloed verliest, maar dat hoeft niet. Amandine , Nu is het terug, en het duurde iets langer, zo'n 5 of 6 dagen ongeveer.

Nu is het weer wat aan het verminderen. Mijn mama heeft me verteld dat dit 'spotting' is, kan dan? Ik was zo blij in maart, ik dacht echt dat ik ze had, maar het is nog maar een 'voorbereiding'.

Hoe lang denk je dat het nog zou duren? Ik ben 15, ik ben 1,70m groot en heb al zo'n 2 jaar schaamhaar en okselhaar. Alleen mijn borsten groeien wat traag… heb een AA cup… Alvast bedankt Reactie infoteur , Hoi Amandine, Spotting duurt inderdaad maximaal een dag of 3. Maar je schrijft dat het nu dagen duurde. Yvonne , Het lijkt wel een weeen storm. Ze is nog niet ongesteld en inmiddels speelt dit bijna een jaar met tussen pozen van een paar week.

Huisarts kan niks vinden. Dokterspost in de nacht ook niet. Ik geef haar een parace. Ze giert er over en weet niet wat ze met zichzelf aan moet. Kan dit een voorloper van menstruatie zijn?

Of is dit niet samenhangend en moeten we toch eens een internist vragen? Reactie infoteur , Beste, Misschien kan een echo uitkomst bieden. Dan kan er meteen uitgesloten worden of er iets anders in haar buik zit wat pijn kan doen.

Lisa , Nou ja ongesteld zijn elke maand is ook weer niet leuk maar er is 1 voordeel en dat is dat ik nu maar gemiddeld 8 cm groei! En daar ben ik nu heel erg blij mee want ik vind het nooit zo leuk om zo lang te zijn. Dus nu weet ik dat ik rond de 1. Reactie infoteur , Hoi iemand, Dat is moeilijk te zeggen.

Maar ik denk dat het niet zo heel lang meer gaat duren. Ik heb geen idee wat het is het ruikt ook naar niks. Ik heb vandaag wel 4 schone onderbroeken aangedaan. Vooral als ik even heb gezeten en dan opsta loopt er iets uit. Is dit een teken dat ik ongesteld word? Reactie infoteur , Hallo, Je verhaal is nogal onduidelijk uit jeweetwel.

En het loopt er uit is ook niet echt duidelijk. Voor een duidelijk antwoord graag even een goede omschrijving. Melanie Ristie , De afgelopen 2 maanden vloeit zij hevig en lang. Nu is ze alweer 2 weken ongesteld. Voor deze periode heeft ze maar 2 weken rust periode gehad ipv de 28 dagen.

Wat kan de oorzaak zijn? En wat kan er gedaan worden? Reactie infoteur , Beste Melanie, Ik zou even langs de huisarts gaan. Het kan hormonaal zijn maar ook lichamelijk.

Met vriendelijke groet, Lautof. Bezorgde Meisje , Robin , Inlegkruisje ingedaan en na 6 uur is er nog 1 mini druppeltje bloed gekomen. Toen ik in de avond in bad ging, zag ik dat er bruin slijm in het bad viel. Weer een inlegkruisje gedragen, maar er zat niks meer in. Mijn moeder vroeg of dat ik misschien aambeien had omdat het maar zo weinig bloed was wat ik had verloren. Ik zei dat ik ook bruin slijm had afgescheiden dus dat het sowieso m'n eerste ongesteldheid is.

Kunnen het ook aambeien zijn, want ik heb nergens last van? Of is dit mijn eerste keer ongesteld zijn? En nog iets, ik viel vanochtend terwijl ik geen bloed verloor ofzo heel misselijk en ik viel bijna flauw, is dit normaal? Groetjes, Te dun meisje van bijna 16 die al 2 jaar witte afscheiding heeft. Nu dacht ik dat het vanzelf wel over zou gaan maar dit is al mijn 8ste dag.

Is dit normaal bij de eerste menstruatie? Ik maak me er best wel zorgen om dat het niet zal komen… Begin april had ik 4 dagen last van bruin spul in m'n onderbroek, ik dacht niet dat ik ongesteld was geworden omdat het niet rood was.

Nu vandaag had ik weer dat bruine spul in m'n onderbroek… Alleen nu was het dikkig en plakkerig het stinkt niet. Ik had een maandverbandje in gedaan maar toen ik thuis kwam zat er niks meer… Ik vroeg me af of dit voortekenen van ongesteldheid zijn?!

Ik hoop op snel antwoord want ik zit hier al heel lang mee en wil graag weten wat het is! Vera , Er was heel veel bloed. Gelukkig was het vakantie en was ik dus niet op school. Maar ik ben nu nog niet ongesteld. En is het raar dat je veel bloed verliest tijdens je eerste menstruatie? Groetjess, ik hoop op snel andwoordt! Roxy , Ik heb nu bruine afscheiding in mijn inlegkruisje mijn moeder zégt dat ik weer ongesteld wordt.

Ik , Ik heb een stuk of 10 inlegkruisjes gebruikt betekent het dan dat ik ongesteld ben? Ik ben nu ongeveer een maandje Sinds gister had ik echt hele erge rugpijn nu nog steeds ik liet ook een beetje heel licht rood bloed los wat te zien was in een inlegkruisje.

Verder plas ik geen bloed en zie je ook niks als ik het afveeg maar je ziet het dus wel in een inleg kruisje.

Word ik nou ongesteld? Ook heb ik nu denk ik al een half jaar witte afscheiding. Maar wat ik raar vind… Wat als ik nou binnen kort ongesteld wordt want mijn moeder was het echt heel laat.

Is dat niet raar? Zijn dit dingen die je krijgt als je ongesteld wordt? Ik snap het niet meer echt… Ik hoop dat je snel antwoord. Reactie infoteur , Hallo, Even voor de duidelijkheid. Je bloed van ongesteldheid komt niet uit je plasbuis maar uit je vagina. Je plasbuis is een klei gaatje boven je vagina. Het kan zijn dat je een spotting hebt. Je verliest dan een klein beetje bloed voor dagen. Dit houd in dat je echte menstruatie waarschijnlijk niet al te lang meer op zich laat wachten.

Wacht rustig af of je menstruatie doorzet of niet. Nee het is niet raar dat jij eerder ongesteld bent geworden dan je moeder. Ieder meisje wordt nu eenmaal op een andere leeftijd voor het eerst ongesteld.

De een wat later dan de ander. Gzee , Op school na de grote pauze had ik ech krampen in mijn buik, toen ik thuis kwam en toen ik me vagina deed afvegen kwam er rood slijm. Dat was gister maar vandaag heb ik niks meer? Is dit een teken dat ik ongesteld word of ben ik het als of wat is het? Reactie infoteur , Hoi Gzee, Je kunt inderdaad ongesteld zijn. Het kan gebeuren dat je eerst wat bloed verlies dan dagen niet en dat het daarna toch doorzet.

Gewoon ff rustig afwachten. Bezorgd Meisje , Is dat het teken dat ik bijna ongesteld ben? Ook heb ik af en toe last van buikpijn en ik heb al schaamhaar dat ik scheer. En als ik ongesteld ben, lekt maandverband niet door?

En kan je alleen ongesteld worden op de wc of ook gewoon in je onderbroek? Reactie infoteur , Hoi, Die afscheiding is inderdaad een teken dat het bij jou niet meer al te lang gaat duren voor je eerste ongesteldheid. Dus ook bijvoorbeeld op de fiets of s'nachts in bed. Ano , In het begin was het best wel regelmatig maar toen werd het echt heel onregelmatig soms in het begin van de maand soms het einde er zit soms wel gewoon anderhalve maand of 2 maanden tussen is dit normaal?

En ik ben nu trouwens ongeveer 1. Jasmijn , Alleen wat ik wel raar vind is dat ik al lang witte afscheiding heb, en vorig jaar kreeg ik bruine afscheiding. Nouja prima, maar ongesteldheid zette niet door sinds vorig jaar heb ik het elke keer weer die bruine afscheiding.

Zoveel dat ik zelfs gewoon tampons kan gebruiken, maar het blijft bij afscheiding en zet dus niet door. Reactie infoteur , Hoi Jasmijn, Het kan zijn dat deze afscheiding jou menstruatie is. Maar het kan inderdaad ook zo zijn dat jou menstruatie niet echt doorzet.

Een oplossing is dan tijdelijk aan de pil te gaan. Dan krijgt je lichaam net even dat extra duwtje. De meeste meisjes worden voor hun 16e jaar voor het eerst ongesteld. Jij zegt dat je al 17,5 jaar bent. Ik zou toch maar heel even naar de huisarts gaan om je situatie uit te leggen. Er is hoogstwaarschijnlijk niets aan de hand. Dat heb ik nu twee dagen gehad Betekend nu dat ik voor de tweede keer ongesteld ga worden!? En waneer is dat na dat ik die bruine vlek in mijn onderbroek heb gehad!?

Ongesteld , Ik ben erg bang want ik wordt morgen Ik denk dat je lichaam moeite heeft om je ongesteldheid op gang te brengen. Maar geen zorgen het komt vaker voor dat dat gebeurt. Als je je erg zorgen maakt ga dan even langs de huisarts.

Dan kun je waarschijnlijk wat krijgen wat je ongesteldheid op gang helpt. Bezorgde Tiener , Is er iets mis met me? Ik ben nu namelijk bang dat ik een ziekte heb ofzo.

Iedereen uit mijn klas is het al een paar keer geweest en snappen mijn probleem niet. Mijn moeder zegt dat ik een keer naar de dokter moet, maar straks heb ik echt een ziekte… Kunt u mij alsjeblieft helpen? Een In Paniek Meisje van 13 Reactie infoteur , Hoi bezorgde tiener, Maak je maar geen zorgen tussen je eerste en tweede ongesteldheid kan wel 1 jaar tussen zitten.

Pas als het meer als 1 jaar gaat duren moet je even langs de huisarts. Ik werd die ochtend wakker en ging naar de wc, daar ontdekte ik een grote bruine vlek. Wel, daarna ben ik die avond weer naar de wc gegaan om te ontlasten. Ik dacht eerst dat ik bloed poepte maar dat ging dus mee. Toen ik afveegde had ik echt een hele grote bloedstolsel erbij. Daarna ben ik het niet meer geweest. Wel, nu ben ik vandaag, paar maanden later, weer ongesteld geworden.

En weer met kleine bloedstolseltjes erbij. En ik maak me heel erg zorgen over die stolsels, ik heb nog nooit seks gehad, ben 14 bijna 15 jaar. Ik hoorde ook iets over spotting. Maar wat is dat precies? Zijn dat die stolsels? Ik maak me heel erg zorgen. Meisje Met Een Vraag , Mijn ontlasting verandert best wel vaak kan dat te maken hebben met ongesteldheid? En net dacht ik aan iets van vroeger wat ik wel jammer vind en toen kreeg ik opeens tranen in mijn ogen heeft dat er misschien ook mee te maken?

Groetjes meisje met een vraag. Hanne , Maar nu zie ik er geen bloed in, alleen lichtbruine strepen. Ik weet niet zeker of dat dat normaal is of dat ik ineens gestopt ben met bloeden… Kun je me helpen? Aan het wc papier zit soms ook bloed en als ik zit lijkt het alsof ik iets voel lopen.

Ik heb geen hoofdpijn of buikpijn. Ik word volgende week 16 en ben cm lang. Ben ik ongesteld aan het worden? Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Waarschijnlijk wel! Wazmaname , Ik heb sinds vandaag nogal pijn in mijn onderbuik en mijn ontlasting is ook veranderd. Ik word over een maandje Ik heb al ongeveer 1. Antwoord alsjeblieft snel, doet zo'n pijn. Reactie infoteur , Hoi Wazmaname, Neem voor de pijn gewoon even een paracetamolletje in, kan absoluut geen kwaad. Of jij daadwerkelijk binnenkort ongesteld word, is lastig te zeggen.

Marie , Ik ben voor 2 dagen ongesteld geworden. Maar ik durf het niet tegen mijn ouders te vertellen maar ik zit nog in groep 8 want ben 1 keer blijven zitten.

Maar daardoor moet ik vaker naar de wc. Maar ik durf het niet tegen mijn juf te vertellen waarom ik zo vaak naar de wc ga. Dus mijn vraag is hoe kan ik het het beste tegen mijn juf zegge?

Ik ben 13,5 jaar oud en ik denk dat ik binnenkort ongesteld ga worden. Ik heb ook al ongeveer 1- 1,5 jaar borsten en witte afscheiding in mijn onderbroek, ongeveer een jaar schaamhaar en mijn eerste okselhaar kwam denk ik ongeveer drie maanden geleden.

Ik heb de laatste tijd ook last van een aanhoudende pijn in mijn onderrug, alleen als ik dan even ga liggen is die weer over. Af en toe heb ik ook pijn in mijn onderbuik. Ik heb een paar vraagjes: Hoelang duurt het nog voordat ik voor de eerste keer ongesteld wordt?

Groeien mijn borsten en heupen nog steeds evenveel of meer door als voor de eerste ongesteldheid? Ik ben nl best klein: Kan je dan nog wel fatsoenlijk sporten? Ik wil denk ik geen tampons gebruiken En tot slot: Zijn er nog tips voor je eerste ongesteldheid? Alvast heel erg bedankt, Xx Anoniem. Ik heb mijn ontlasting en urine opgestuurd en alles was goed. De dokter denkt dat het aan mij ongesteldheid te maken heeft, en mijn familie ook, maar mijn moeder zegt dat ik een beetje meer borsten moet hebben.

Ik heb ook soms een overgeef gevoel. Weten jullie misschien wat ik kan dien? Xanoniemx , Reactie infoteur , Je bent wel een beetje aan het doordraaien. Alleen sinds gisteren vind ik vaak bruine vlekken in mijn onderbroek.

Ik heb gelezen dat dit oud bloed kan zijn maar ik ben nog niet ongesteld geweest? Of betekent dit dat het snel gaat gebeuren of is dit iets anders? Iemand Met Veel Pijn , Ik heb dan soms ook een overgeef gevoel moet ik dat dan ook of is dat gewoon een gevoel?

Ik eet soms ook niet goed omdat ik dan krampen heb. Duurt dit nog lang? Graag snel antwoord Bedankt alvast Reactie infoteur , Beste Iemand met veel Pijn, Als ik jou was zou ik even langs de huisarts gaan. Zo veel pijn is niet goed. Misschien is het wel je blinde darm! Iemand Die Al 7. Weken Buikpijn Heeft , Ik ben ook soms misselijk, ik heb dan het gevoel of dat ik moet overgeven is dat dan ook zo?

En ik eet soms ook niet goed want dan heb ik krampen in mijn onderbuik. Graag op snelle reactie. Ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben nog steeds niet ongesteld is dit wel normaal? Er komt al wel een hele tijd wit slijm uit mijn vagina, betekent dit dat ik binnenkort ongesteld ga worden?

Reactie infoteur , Heey Anoniem, Je eerste ongesteldheid komt meestal voor je 16e. Dus het kan ook nog even duren. Maar je schrijft dat wit slijm uit je vagina komt.

Dat is meestal een teken dat je ongesteldheid niet meer zo heel erg lang op zich laat wachten. De dag erna viel het me opeens op, dat als ik eraan rook het niet stinkt naar poep of plas ofzo, en als ik een schone onderbroek aantrek dat het er meteen al weer is. Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Wat jij beschrijft is oud bloed. Ook wel spotting genaamd. Spotting is een teken dat je ongesteldheid er aan zit te komen.

Maar het kan ook een echte ongesteldheid zijn. Die begint vaak met wat bruin bloed. Meisje , Het kan zijn dat je menstruatie niet echt goed door zet. Anoniemmmm , En ik ben nu voor de 2e x ongesteld en ik wil tampons gebruiken maar ik heb geen idee waar ik die in moet stoppen… Daar schaam ik me best voor kan iemand helpen?!

Reactie infoteur , Hoi Anoniemmmm, 10 dagen ongesteld zijn is wel echt het maximum hoor. Gemiddeld is 3 tot 8 dagen, dus 10 dagen is wel wat veel. Als je met je vinger tussen je schaamlippen richting je anus glijd, kom je eerst je vagina tegen.

Annoniem , Reactie infoteur , Hoi annoniem, Probeer eerst eens met je vinger de ingang van je vagina te vinden.

Als je met je vinger tussen je schaamlippen richting je anus glijd, moet je zonder problemen je vagina kunnen vinden. Het kan zijn dan je spotting hebt gehad of gewoon een kleine bloeding tussendoor. Dat kan en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Maar neem voor de zekerheid wel wat mee voor als je wel echt ongesteld word. Succes er mee en een hele fijne vakantie. En ik heb nu nog niet gemenstrueert maar zou dit dan ook s nachts nog kunnen gebeuren?

Reactie infoteur , Hoi R, Ja hoor dat kan heel goed. In het begin kan je zo weinig bloed verliezen dat het je onderbroek nog niet eens haalt.

Het kan ook zo dat je menstruatie straks wat meer doorzet en wat meer bloed gaat verliezen. Reactie infoteur , Hoi anoniem, Ja het kan zeker. Maar in 3 weken weer ongesteld is wel snel. Hou het even in de gaten als het nog een paar keer gebeurt. Dan zou ik wel even langs de huisarts gaan. Letters , Wordt ik nu ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Letters, Het kan dat je ongesteld gaat worden.

Het kan ook zijn dat je lichaam aan het oefenen is voor je eerste menstruatie. En neem voor de zekerheid een maandverbandje mee als je ergens naar toe gaat.

Ik zit in groep 8 en in mn klas zijn er super weinig ongesteld, ik weet het maar van 1. Mijn klas doet er altijd zo moeilijk over, met grapjes enzo, dus durf ik eigenlijk niet een maandverbandje mee te nemen… Misschien valt het dan wel uit mijn tas, en als ik het wel word op school?

En langs de klassen naar de wc loop met dat ding in mn hand? Dan weet iedereen het gelijk… Reactie infoteur , Hoi Lisa, Je hebt van die rug tassen waar zo een geheim vakje met rits aan de binnen kant zit. Daar kun je je maand verbandje in stoppen zonder dat het er per ongeluk uit valt. En het maand verbandje hoef je natuurlijk niet in je hand te houden als je lang de klassen naar de wc loopt. Je propt het even snel in je broek zak of kontzak. En ff proppen kan geen kwaad voor het maandverbandje en dat gaat heel makkelijk.

En vraag aan je moeder of je een tas mag kopen met zo een geheim vakje. Ben je meteen klaar voor de brugklas na de zomer. Een Meisje Met Een Vraag , Veel slijm witte vloed genaamd is vaak een teken dat je eerste ongesteldheid niet heel erg lang meer op zich laat wachten.

De steek in je rug is denk ik geen teken van ongesteld worden. Het enige advies voor je eerste vraag is, als je echt bang bent om door te lekken: Een inlegkruisje kan de eerste druppels bloed opvangen. Maar hou er rekening mee dat het veel dragen van inlegkruisje, de kans op schimmelinfectie word vergroot.

Ongeveer 5 maanden geleden kreeg ik voor het eerst bloed in mijn onderbroek, ik had ook al 1 jaar slijm. Maar ik ben die 5 maanden verder nog steeds niet weer ongesteld geworden, mijn vriendin heeft al heel snel haar tweede menstruatie gehad. Maar wanneer word ik dan voor de tweede keer ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Het is helaas niet te zeggen wanneer jij voor de 2e maal ongesteld gaat worden.

Tussen je eerste en tweede ongesteldheid kan wel 6 maanden of meer zitten. Dus rustig afwachten dus. Gaat het langer als en jaar duren, dan wel even langs de huisarts gaan. Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Het gaat voornamelijk om dat je niet meer zo veel in de lengte groeit.

Je borsten blijven nog wel een paar jaar doorgroeien, Groetjes Lautof. Meisje Die het Niet Weet , Toen ik thuiskwam en naar het toilet ging zag ik in mijn onderbroek die witte vloed met wat bruin bloed. Maar het was echt weinig, het kwam niet eens door mijn slip. Ik heb toen een maandverbandje aan gedaan en deze bloeding duurde 3 dagen wel echt heel weinig. Kan dit door die stress zijn? Of ben ik nu ongesteld? Reactie infoteur , Hoi meisje Die het Niet Weet, Als ik jou was, gewoon even rustig afwachten.

Maar Ik denk dat het spotting is geweest. Niets om je ongerust over te maken. Neem vanaf nu wel altijd een maand verbandje met je mee. Mocht je plots weer zoiets krijgen of nu echt ongesteld worden, ben je in ieder geval goed voorbereid. Kiki , Reactie infoteur , Hoi Kiki, Het is niet te zeggen wanneer je ongesteld gaat worden, rustig afwachten dus.

De grootte van je borsten heeft niets met je ongesteldheid te maken. Ieder meisje ervaart ongesteld zijn anders. En de ander heeft bijna nergens last van. De meeste meisjes van mijn klas menstrueren voor de tweede keer wat later, maar het leunt toch nog wat dicht bij die 28 dagen.

Nu heb ik een vraag: Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Dat is echt niet te zeggen. Het ene meisje is nu eenmaal sneller regelmatig ongesteld dan de ander. Reactie infoteur , Neem altijd een maand verbandje met je mee. Dan heb je altijd wat bij je mocht je ineens ongesteld worden. Ik ben 12,5 jaar oud en masturbeer wel is. Ik ben pas een half jaar ongesteld, in het begin was het nogal onregelmatig maar sinds ik me masturbeer ben ik al heel lang niet meer ongesteld geweest.

Komt dit door de masturbatie? Reactie infoteur , Hoi Anoniempje, Nee, masturberen heeft niets met je menstruatie te maken. Zoals je al zei, ben je onregelmatig ongesteld. Ik had niks door ofzo, want ik zat op mn telefoon.

Toen ik door wilde spoelen, lag er bloed in! Maar er zat niks in mijn onderbroek, alleen heel veel wit spul wat ik heel vaak heb. Ben ik nou ongesteld? S ik ben 12,5 jaar Reactie infoteur , Hoi meisje, Het kan ook een gesprongen adertje zijn geweest bij je anus. Hou het maar even in de gaten. Als je echt voor het eerst ongesteld bent, blijft er meestal ook wel bloed om je vagina kleven. Maar erna niets meer… Ben ik nu ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Wacht het nog heel even af.

Het kan zijn dat je straks weer wat verliest dat kan. In het begin kan je ongesteldheid wat moeite hebben om op gang te komen. Blijft het bij die ene vlek, dan is het waarschijnlijk spotting geweest. Wel een teken dat je eerste ongesteldheid niet zo heel lang op zich laat wachten. Emma , Ik ben bang dat ik binnenkort ongesteld ga worden. Ik heb wel al 1,5 jaar dat witte spul in mijn onderbroek zitten.

Sinds kort is het wat donkerder geworden, maar niet echt bruin of rood. Word ik denk je binnenkort ongesteld en wat moet ik dan doen? Reactie infoteur , Hoi Emma, Neem voor de zekerheid altijd een maandverbandje met je mee in je tas.

Dan heb je voor de zekerheid altijd wat bij je. Voor de rest is het gewoon afwachten, Succes. Floor , Ik ben 12,5 jaar oud en 1. Vanochtend toen ik naar school fietsten had ik erg buikpijn en op school ging ik gelijk naar de WC.

Ik moest poepen en toen lag er wat bloed in de WC. Toen ik mijn vagina afveegde zat er ook wat bloed en er zat ook een klein bruin vlekje in mijn onderbroek. Ik denk dat ik voor het eerst ongesteld ben geworden, maar ik weet het niet zeker. En ik weet niet hoe ik het aan mijn moeder moet vertellen, wat ik wel wil. Gebeurd het morgen weer? En wat moet ik dan doen? Groetjes, Floor Reactie infoteur , Hoi Floor, Ja, ik denk ook dat je ongesteld bent geworden.

Gewoon tegen je moeder zeggen. Mam, ik ben voor het eerst ongesteld geworden. Je bloeding duurt ongeveer 5 dagen. Annoniempje , Ik heb nu wel vaak buikpijn en dat wittespul heb ik ook nogsteeds erg vaak Reactie infoteur , Hoi Annoniempje, Je moeder heeft helemaal gelijk.

Dat witte spul is slijm van je baarmoeder. Als je veel wit slijm hebt, heet dat witte vloed, een teken dat je ongesteldheid er aan zit te komen. Waarschijnlijk duurt het nu niet meer zo lang voordat je voor de 2e keer ongesteld gaat worden.

Celeste , Ik weet dat sommige meisjes in mijn klas al ongesteld zijn. Mijn moeder vroeg laatst al of ik ongesteld was, maar nee ik denk van niet. Het kwam omdat ik heftige buikpijn had, maar het gevolg was even naar de wc, geen bloed of zo. Zelf ben ik nog maar 10 jaar en ik heb al kleine borsten een half jaartje en okselhaar sinds 2 weken en haar op mijn vagina klein halfjaartje.

Maar wat ik eigenlijk wilde weten is wat is dat witte spul. En kan ik al ongesteld worden met 10 jaar. Reactie infoteur , Hoi Celeste, Ja, je kunt absoluut al op je 10e ongesteld worden. Het ene meisje is nu eenmaal eerder ongesteld als de ander. Dat witte spul in je onderbroek is slijm vanuit je baarmoeder en vagina. Niets om je zorgen te maken, is heel normaal. Neem vanaf nu altijd een maand verbandje mee.

Anoniemm , Maar het probleem is; ik heb nog hele kleine borsten komt dit nog? En hoelang duurt dat ongeveer? Waarschijnlijk groeien je borsten nog wel. Meestal krijg je uiteindelijk ongeveer dezelfde maat als je moeder.

Nu je ongesteld bent, ben bijna uitgegroeid in de lengte. En zul je nu wat rondere vormen gaan krijgen. Dus wat meer heup en borsten. Ivonne , Alleen is het nu al 2,5 week wel en niet afwisselend. Dan weer een dag wel en dan weer even niet. Is dit normaal en kan het kwaad of moet ik met haar naar de huisarts? Reactie infoteur , Hallo Ivonne, Ja, ik zou even met haar naar de huisarts gaan. Het kan een hormonaal probleempje zijn. Het lijkt wel of haar menstruatie niet echt goed doorzet.

Je hebt kans dat ze heel even tijdelijk aan de pil word gezet om de menstruatie goed door te laten zetten. Niets ernstigs waarschijnlijk, alleen lastig, helemaal voor haar. En als ik maar als ik mijn vagina afveeg is het gewoon rood bloed. Ben ik wel of niet ongesteld. Ik heb in een kast wel wat maandverband gevonden.

Want als ik het aan mijn moeder vertel en het is niks dan ga ik me denk ik een beetje schamen. Maar je hebt een hele lichte bloeding, dat kan. Het kan ook spotting zijn. Een voorbode dat je eerste ongesteldheid niet zo heel lang op zich laat wachten. Gaat je bloeding langer duren, dan ben je echt ongesteld. Anoniempjee , Ik was echt geschrokken want ik had t niet verwacht.

Ben snel naar mijn kamer gerend waar een pakje maandverband lag die mijn moeder al lang geleden voor de zekerheid gekocht heeft. Gister was het meer bruin. En ik durf het niet aan mijn moeder te vertellen. Waarom durf je het je moeder niet te vertellen. Ik denk dat je moeder het al een tijdje geleden heeft aan zien komen, dat het bij jou niet zo heel erg lang ging duren.

En je moeder heeft gelijk gekregen. En ik denk als jou moeder ziet dat er maandverband uit het pakje verdwijnt, er bij haar ook wel een lampje gaat branden.

En zoals al in eerdere reacties aangegeven. Het is echt de normaalste zaak van de wereld voor je moeder om je er mee te helpen. En zij weet als geen ander hoe jij je nu voelt. Anna , Ze zeggen dat je dan twee weken later ongesteld word, is dat waar of duurt het langer? Groetjes anna Reactie infoteur , Beste Anna, Je kunt een eisprong hebben gehad. Daar kan een heel klein beetje bloed bij vrijkomen. Maar dat beetje roze kan ook een gesprongen bloedvaatje zijn geweest.

Het is ben ik bang gewoon afwachten. Daria , Geen andere signalen van puberteit geen haargroei of borsten ;ze is 1. Een teken dat de eerste menstruatie niet zo heel erg lang op zich laat wachten. Maar je dochter is nog wel erg jong. Het kan ook duiden op en onschuldig poliepje. Ik zou in ieder geval even langs de huisarts gaan. Gewoon even voor de geruststelling. Maar het kan dat je eerste ongesteldheid niet zo heel lang meer op zich laat wachten. Dus zoals ik al eerder zei, lastig om echt een antwoord op je vraag te geven.

Dus heb ik voor de zekerheid elke dag inlegkruisjes gedragen. Gisteren had ik iets bruinachtigs in mijn inlegkruisje dus ik heb een maandverband gedragen tot vandaag maar vandaag was het meer bruin. Reactie infoteur , Hoi anoniem, Ja, ik denk dat je ongesteld bent gemiddeld ben je 3 tot 8 dagen ongesteld In het begin de eerste jaar ben je heel onregelmatig maar daarna ongeveer tussen de 25 en 35 dagen Ja, hoor geen probleem, als geen tampons wil dragen. Alleen houd er rekening mee dat als je ongesteld bent en wilt gaan zwemmen, dat dan niet kan.

Maar er liggen alleen maar tampons, die heb ik al geprobeerd maar dat doet enorm zeer. En ik durf het niet aan me moeder te vertellen en dat wil ik eigenlijk ook niet doen. Hoe duur is maandverband in de winkel en welke kan je het beste pakken? Reactie infoteur , Hoi Hellup! Waar schaam je je voor? Kan ze ook meteen maandverband voor je kopen. De goedkoopste maandverband is denk ik kruidvat eigen merk en naturella €1,50 per pakje. En neem maar van mij aan: Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Wacht het nog even rustig af.

Je kan ook spotting hebben gehad. Je lichaam is dan druk bezig voor te bereiden op je menstruatie. Kijk maar even hier over spotting. Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Ja, hoor dat kan zeker. Maar je hebt wel kans dat het vandaag en morgen wat meer word en daarna weer minder.

De kans is ook aanwezig, als je de volgende keer weer ongesteld word, dat je dan wat meer bloed verliest. Maar het kan ook zo zijn dat je altijd wat minder bloed verliest.

Onbekend , Maar sinds gisteren, was er ook bloed bij gekomen. Toen dit vanochtend ook nog was heb ik dat aan mijn moeder verteld. Ik kreeg een maandverbandje en ging zo naar school. Nu zag ik net dat er een soort bruin spul in zat. Maar niet onder het poepgat, meer aan de voorkant. Reactie infoteur , Hoi Onbekend, Dat bruine spul is wat ouder bloed. Je menstruatie bloed kan van lichtroze bloed gemengd met slijm tot bruin wat ouder bloed zijn. Ja je bent ongesteld.

Je hebt verschillende soorten maandverband. Van dik tot dun, en van breed tot smaller. De geel-oranje verpakking van libresse schijnt kleiner te zijn. En kruidvat eigen merk heeft maandverband speciaal voor jonge meisjes. Maar of die echt kleiner zijn, dat weet ik niet. Mocht het nou echt niet gaan lukken met het maandverband, dan kun je altijd nog tampons mini gaan proberen. Anne , Reactie infoteur , Hallo Anne, Het is helaas niet te zeggen wanneer jij voor het eerst ongesteld gaat worden.

Het kan eigenlijk ieder moment gebeuren, maar het kan ook nog een jaar duren. Wel kan je voor de zekerheid wel altijd een maand verbandje meenemen, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. En toen ik me vagina afveegde ook heel veel rood slijmerig spul. Dat had ik aan me moeder verteld, zij gaf me een maandverband. Ik heb dat die avond nog 1 x moeten veranderen.

Ik heb voor dat ik ging slapen een nacht maandberband ingedaan. Toen ik vanochtend wakker werd zat er helemaal niks in dat maandberband. Ben ik nu wel of niet ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Anoniemm, Ja hoor je bent ongesteld. Als je weer wat actiever word, komt het vanzelf weer op gang.

Kir Help , Je borsten zullen nog wel een aantal jaar door groeien. Meisje Dat Hulp Wil , Reactie infoteur , Hoi Meisje dat hulp wil, Gemiddeld ben je 5 tot 8 dagen ongesteld. Haar treurige ogen staan een beetje vrolijk. Het is een mooie middag, ik moet dat meer waarderen, niet ongeduldig zijn omdat Grace de gokkast nog niet aangesloten heeft. Zij vraagt of ik als er over Aids gepraat wordt aan de bar, over iets anders wil beginnen.

Er is iets te zien in mijn straatje. Er staan mensen voor mijn huis. Is het mijn keteltje weer? Nee, een auto met open portier, een man zit binnen, een ander hangt over de open deur en praat, een derde man zit op de grond met zijn rug naar me toe. Dat moet de boer zijn want het is duidelijk Dirk Hoed daar in de auto en het is Pedro die daar staat te lachen.

Ze groeten beleefd als ik genoeg genaderd ben. Ja, ík kon het wel eens zijn, hun aanstaande. Een overval is soms beter dan een afspraak hebben ze alledrie gedacht. Ik wil dat ze opdonderen. Ik ben blut en ellendig, alles kwijt, huishoudgeld voor een week.

Maar ze horen het niet. Ze zeggen dat mijn tuin prachtig is en dat we misschien even kunnen kennismaken voor ze gaan.

Ze zeggen dat alledrie. Het kan niet erger, ze zijn eensgezind. Hoelang hebben ze staan praten? Al een uur, Monica moest een keer thuiskomen hebben ze gedacht omdat de televisie op stand-by stond. Ze stappen binnen, er wordt thee gezet. Mijn eigen luie stoel uit de kamer zet Pedro in het gras naast de drie tuinstoelen.

De jasmijn, laat door de kou, valt uit over het gras vol langpootmuggen. Ik leun en sluit mijn ogen. Hun welbespraaktheid is een zegen. Gaan ze onder ons regelen wie me krijgt? Soms zeg ik iets, dat de wc de eerste rechts is, dat ik het waarderen kan dat het zo gelopen is maar dat ik even de ogen sluit.

Het fruit van de gokkast draait voor mijn ogen en houdt stil. Ik zie de Jackpot stilstaan in het centrum, daarna ook links en ook rechts.

Als ik wakker word, lig ik op mijn stoel onder een deken die ik niet ken. Er ligt een briefje op de plaid. Hun drie brieven twee dagen later, zullen beantwoord worden. Pedro had lieve ogen en door aankomende kaalheid een hoog voorhoofd. Dirk zou een aantal jaren geleden nog onbereikbaar voor mij geweest zijn, een lieve knappe man.

Maar over zijn wezen lag de donzige laag van ouderdom, een vlies dat bewegingen traag maakt. Zwanek is getrouwd met een vrouw in een rolstoel. Moet ik 's nachts de stal insluipen en een kruiwagen met hooi bedekken, mijn rechterbeen over het linkerhandvat leggen en mijn linkerbeen over het rechter.

Dan wachten tot Zwanek de stal insluipt en met zijn grote handen mijn enkels en tegelijkertijd de handgrepen pakt en mij neemt door een zelfgezaagd gat in de kruiwagen zodat niemand precies ziet wat er gebeurt mocht er iemand op komen lopen?

In het café kan ik denken. Ik bestel bij Gracy een thee-sober. Aanstekers klikken, Gracy klotst met de glazen over de afwasborstels. Mijn kasten zingen eentonig als koolmezen. De oude stemming is er weer, er is een feestje op til. We zitten met een feestneus op. Elk moment kan Rita binnenkomen. Lambert, pianist, zal inzetten en wij zullen zingen: Willem zal de woorden van het blad voorzingen.

We zullen allemaal een rondje krijgen want de hond is vijf jaar ouder dan hij officieel kon worden. Ik heb geen man nodig. Ik zal de drie heren afschepen met de echte reden. Ik breng mijn tijd gokkend door, matig gokkend! Mijn man is nooit sterk geweest, hij is jong gestorven, geen anderen meer.

Mijn verstand werkt, draait bochten, mompelt theorieën. Het enige dat altijd blijft is het zelfbestuur. Ik heers over de kast al staan er tien anderen te roepen hoe het moet.

Hier kan je genieten. Door de zware gordijnen van de deur verschijnt de fietsmand met de jarige hond. We barsten los, niet benauwd onder de feestneuzen. Ik zing het hardst, want ik krijg op het laatste moment mijn verlies van twee dagen terug, niet helemaal. De vaste kern van vrouwen springt op de bar voor een dans á là Irma la Douce, schoenen op de billen. Magen en buiken worden niet meer ingehouden.

Men lacht, het taalgebruik wordt raak. En altijd dàn moet ik gaan, anders zou ik instorten. Als ik de straat opstap let ik op de ongelijke tegels, om niet te vallen. Op de grond eerst nog blikjes en papieren, daarna hondenpoep en dorre bladeren tot voor mijn deur. Dit keer zitten de mannen in mijn achtertuin. Vroeger had ik een hek maar dat staat nu verroest voor altijd opzij geschoven. Straks is ze lelijk en moet de man dat aanvoeren? Het huis is verwaarloosd.

Er zit een zware kerel in de achtertuin. Er komt een ander de achterdeur uit met een kistje, en er zit nog een heer in een stoel die zijn schoenen gepoetst krijgt. De jasmijn daar bloeit, dat doet wel pijn, dat doet de pijn der pijnen. Geen vrouwtje te zien. Behalve als dat vrouwtje op de stoep dit huis in gaat. Een beetje zorgelijk, half en half sexy aangekleed maar niet doorgezet.

De kont is volgens de mode te dik, niet voor mij natuurlijk. Dichte schoenen met dit mooie weer, dat lijkt op armoe of uitputting. Nooit vergeten dat die wijfjes een hart hebben van sukade, van dattum zal ook gaan, zonder bezwaar van Ferdnant. Waarom kijkt ze als een oude schicht om het hoekje van het huis?

Ze neemt de voordeur. Dat kan, het zijn haar mannen niet. Ze huurt kamers natuurlijk, ze heeft geen eigen huis. Kijk nu gaan de gordijnen boven dicht. In de auto blijven Ferd. De radio aanzetten met klassiek alsof je een mooi stuk wil uit-. Even de ogen dicht Ik ben waarachtig even ingedut, vanmorgen om zes uur nog in Aken. Nu wegwezen, we moeten hier kronkelen tot aan de hoofdweg. Karretje op de zandweg reed. Ik heb geen moed om de mannen binnen te laten, die Pedro, Dirk en Zwanek.

Ik wil ze ontvangen maar dan moeten de foto's van mijn man opgeborgen zijn. Ik zoek geen man. Ik sluip door de voordeur naar binnen en doe de deur tussen de gang en de keuken zachtjes op slot. De gordijnen dicht, de deur op slot. Ik slaap vaker tussen zes en acht. Dan treffen de kinderen 's avonds een uitgeslapen moeder aan. Laat de heren maar schoenenpoetsen. Ik droom dat de krant niet komt, liet nieuws is te slecht. Deze droom herinner ik me omdat ik gewekt wordt door de telefoon naast mijn bed, dat is Jochem.

Er stond zonet een kerel voor je huis te loeren nu is hij weggereden. Ik bel maar even. De wekker gaat morgen om vier uur, ja-dag. Jochem groet verkeerd vind ik. Ik schuif het gordijn opzij. Een vent, heel eng, is niet te zien. De regen die voorspeld is, zal niet vallen.

Ik loop naar de andere kant van het huis en kijk mijn tuin in. Dirk, Zwanek en Pedro zijn opgestaan en kloppen zichzelf af. Af en toe kijken ze het pad af. Ik doe mijn vrolijkste jurk aan en ga naar beneden. Ik heb een weddenschap met mijn drie nieuwe vrienden om een maand van de kast af te blijven en de maand is voorbij.

Dit is week vier en ik zal er nog een dagje bovenop doen om te laten zien hoe sterk ik ben. Voor de zekerheid blijf ik thuis. Ferdnant, de reizende kandidaat is goed opgevoed want hij belt op en vraagt of het me zou schikken. Het kan toeval zijn maar hij heeft een kleur schoenen, te fel voor beige, geel. Zijn hoofd is breed, een lang voorhoofd met naar achteren gekamd haar. Geen kat, meer een opossum door de stompe, haast ronde neus met puntige neusgaten.

Zijn grijzige ogen, staan ongelijk. Hij is te jong voor mij,. Hij hoeft niet aan zijn rug te denken zoals Dirk, of aan dikte zoals Zwanek en ik.

Hij is niet kaal zoals Pedro. In de gang neemt hij direct de trap. Het is wel een belediging meid, wel een domper, ik dacht dat de nettigheid van me afspatte. Je hebt toch wel gewoon stoelen boven? Het is toch niet zo dat iemand mij voor geweest is, vóór in de zin van wurgseks en oplichten wat niet al, zaken waar de man niet aan doet. De stem van Ferd is zangerig en onvast.

Zijn lichaam trekt hij een beetje hol, zo krijgt hij een kuil op de plaats van de maag. De ogen en de mond, alles verlangt. Als hij grijnst krijgt hij holle wangen. Zoals gapers me kunnen laten gapen, zo geeft hij me het smachten door.

Ik krijg zin om mijn armen naar hem uit te strekken om met hem mee te smachten. Straks is het gejat en ik kan niets vergoeden.

Als ik me verkleed, bedenk ik dat deze man Jochems man met de gele schoenen moet zijn. Hij zag me die dag naar boven gaan daarom ging hij de trap op. Al bij de voordeur legt hij een arm om me heen, in de pas draaien wij mijn straatje uit. Geef mij die voet eens hier. Hij haalt een enveloppe met pleisters uit zijn zak en plakt een rondje op mijn bloedende hiel.

Dat komt door mijn nieuwe hoge hakken. Ik ben opgemaakt, ik draag geen goud maar mijn ivoren anjer aan een zwart fluwelen koord. Het restaurant is een afhaal-chinees met een achterzaal. Zinken teilen met gare bami staan buiten onder een rieten afdak.

Ferd zwijgt steeds voor hij een zin afheeft en dan gaat hij iets zingen, flarden van een lied. Ik ben afgeleid door zijn verschijning. Hij is behalve mager en soepel, snel in zijn bewe-. Door zijn vage manier van kijken is het niet alarmerend. Het rechteroog staat hoger dan het linker, het lacht minder. Na twee borden bamisoep leunt hij achterover, strekt zijn benen langs de mijne en legt zijn lange arm op de leuning van de lege stoel naast hem, zat ik daar maar.

Je mag het zeggen, ook wat je zwakheden zijn hij lacht met witte tanden. Jezus, geef me toch maar een pilsje, al heb ik een pil in, de no-booze maar anders kan ik niet converseren.

Hij praat inderdaad vreemd met veel geneurie nu ook met gemompelde kinderversjes. We drinken langzaam maar gestaag. Opeens haalt hij zijn portemonnee te voorschijn en kijkt erin.

Goed, omdat ik nu toch drink, alsjeblieft voor je zwakke kant. Hij geeft me voorzichtig vijf losse euro's. Ik vraag of dit zijn laatste geld is, maar nee, hij is gewoon zuinig. Ik moet eigenlijk weigeren maar omdat het een moeilijke avond is waar veel vanaf hangt, weiger ik niet. Wij zullen elkaar niets verbieden zeggen we tegen elkaar in het lege zaaltje. Hij pakt mijn hand en we gaan naar een gokkast van geloogd-eiken naast een aquarium met karpers.

Hij drukt zijn neus in mijn haar, zijn handen liggen op het lage leuning van de kruk. Ook hier is de kruk is een gemaksmeubel. Altijd pas; of je nu dik bent of puntig van achteren, of je moeilijk loopt of aambeien hebt: Ferd vraagt of ik geaaid wil worden hier of daar of dat lekker is. Maar ik leg hem uit dat die dingen elkaar in de weg staan. Hij schuift me van mijn plaats en loert vier lange seconden op het kruis en dan slaat hij.

De teller loopt op. In ieder geval zitten we op de dubbele lunch. De eigenares staat op afstand te kijken. Achter haar verschijnt een jonge man. Hij lacht maar kan niet ophouden, in de middag zonder klanten is het hoorbaar boven het geklater van het aquarium. Wat denk je van een nummer op het pluche van de bios, voel je daarvoor, kan ik je bekoren vrouw? Dat is me nog nooit gevraagd. Een man tobt ermee dat hij altijd wil. Ferd ademt diep, hij is gaan zweten, hij wordt wit onder zijn bruinverbrande huid, af en toe leunt hij tegen een boom.

Het is zo erg met hem, zegt hij, dat hij erin toestemt om een culturele bioscoop in te gaan. De enige bioscoop met een middagprogramma.

Achter in de lege zaal valt hij neer. Hij bergt het hoofd in zijn handen, even hoor ik hem snurken. Zo kan ik ook wat bijkomen van de vreemde uren. Na een kwartier tilt hij zijn hoofd weer op. Hij pakt iets uit zijn zak en ik hoor een klik, daarna schroeft hij iets, de leuning gaat tussen ons omhoog en hij trekt me met een armbeweging naar zich toe.

Nu haalt hij een condoom te voorschijn dat zie ik precies in het schijnsel van de film. Ik word half op schoot getrokken. Nu zijn rits nog open, gerommel met het condoom, mijn rok omhoog en mijn onderbroek opzij. En ik word op hem geplaatst. Jij moet toch weten wat je aanschaft uit de krant ha! Ik weet hoe vrouwen zijn. Als ik wil, is het fout, als ik niet wil is het fouter. Leun tegen mij aan, er gebeurt niks, er is niemand. Jij hebt de ideale maten voor een pluchenummer, wist je dat niet?

Wist je dat niet, ben je soms een pluche-maagd? Hij grinnikt zacht en opwindend in mijn oor. Maak je geen zorgen, je hebt helemaal de kussenvorm. Daarmee kan je terecht in portieken en bossen. Het lijkt verdomd wel beminnen wat ik doe, lekker mens. Hij fluistert en fluistert tot hij een keer zucht, dan wordt het stil.

Ik ga van hem af want hoe leuk dit alles ook is, in een bioscoop klaarkomen is voor mij voorlopig onmogelijk. Arm in arm verlaten we de bioscoop. Ik heb er niet bij nagedacht dat het café open is, anders had ik een andere weg genomen.

Jochem zit op zijn lievelingsplaats aan de korte kant van de bar met zijn rug tegen de muur. Hij ziet ons aankomen en wijst op de schoenen van Ferd en breidt zijn armen uit. Ik wil ook mijn armen uitbreiden in opperste arrogantie maar ik heb er maar één vrij. De andere wil ik niet van Ferd afhalen. Ferd ziet niets, hij kijkt naar de blauwe lucht. Dat gepils moet nooit meer en dat gokken ook niet, al ben ik je dankbaar want ik zat krap.

Jammer dat we niet in die tuin van je hospes kunnen zitten. Breng je me even naar mijn auto, kussenkont? Ik moet naar huis. Morgen zes uur op. Volgende keer, over een maand, gaan we alleen een beetje dansen bij het station daar heb ik een danshal gezien. Als je me weer wil zien, áls je Het vrijen trouwens gaan we anders doen volgende keer, let op. Was het niet goed? En jij gaat liggen, ogen dicht. Is dat niet een beetje zeikerig, mag ik niet praten? In mijn optiek is de man de actievoerder.

Nou vooruit maar ik ga niet op schoot. Dag temeier, eh schat. De auto trekt de bocht om nadat de motor twee afgeslagen is. Ik begroet mijn gasten onaangenaam verrast.

Maar ze hebben iets meegebracht, Gelderse worst en een fles wijn. Het schikt maar nauwelijks. Eerst wil ik wat bijslapen, ik ga naar boven. Pedro roept me na. Ze zoeken het maar uit. Traag val ik in bed.

Hoelang ken ik die man? Hoe lang heeft hij mij aangekeken. Voelbaar dat hij opknapte. Die gokmachine kwam als geroepen. De God van de Ferdnands heeft de man bijgestaan in zijn nood.

Het kind had een brief mee over nieuwe pyjama's. Zo'n mens kan niet gokken, ik ben daar blind. Dat naaien kon beter, zei ze, geef toe, geef toe Ferdnant, het was de parkeerhavenstijl. Het zou handig zijn als die hospes doof was. Die kast stond te hoog afgesteld. Gokken dat is van alle verzoekingen de ergste. Een gokker heeft geen hersens meer maar koek.

De mannen hebben me uitgelegd dat ze niet alléén durven komen. Ze denken dat onverwacht komen fris is. Zij prefereren het eind van de middag. Pedro haalt Dirk af en tegenwoordig ook Zwanek. Dat is een regeling in verband met de drank. In Het Lage Naarden kan ik meer lachen. Maar het café heeft discussiewetten.

Dat maakt ook dat je nergens komt want de antwoorden liggen vast. Het lijkt wel of we niet met elkaar hoeven te trouwen, dat die advertentie maar oele was. Bij de Appelgaard hield men in het begin niet van Zwanek omdat hij bij het lopen te dicht langs de siertafels met boerenantiek en gestrooide noten waggelde. Nu is hij geliefd. Hij had behoefte aan kip met kipsmaak voor de ragouts, geen piepkuikens. Zwanek bood direct aan om zijn hanen nog een half jaar langer te houden zodat ze zowel geurig als mals zouden worden voor de herfst.

Alleen ingepakt heet het kip. Het wordt zo gezellig dat we tegen elkaar zeggen dat het jammer is dat Agaath en Ferdnant er niet zijn. Katja heeft een schilderij gemaakt op zachtboard. Het is wel de bedoeling dat je het mooi vindt, dus gaat het boven de schoorsteen.

In de spiegel zie ik dat ik lach. Witte tanden van het gebit. Zou dat vrouwtje wel opgewassen zijn tegen valse gebitten?

Vrouwen uit die kringen vechten voor hun tanden. Ze zien bij een ander de nep zitten bij het eerste woord. Die van mij zitten vast, geen cent pijn. Ik red het met de drank, het lijkt er op. Maar wat als ik met die kussenkont ga dansen in een tent met reclame voor pils? Het kind had vandaag een feestje van de nieuwe juf. Ze vond het zielig voor me dat ik haar zo gauw kwijt moest want ik hield toch van haar het meest?

Dat is de waarheid en toch zo opgelucht nu ik haar heb uitgewuifd. Je gaat een moordmiddag krijgen! Jij gaat een alcoholvrij man worden; zou het leven maakbaar zijn? Maar wat bereik ik daarmee en wat zijn die mannen dan altijd in de tuin? Maar je hoeft niet te bang zijn. Een huis is mooi en verschil in milieu is mooi maar samen is het erg. Ik ga verliezen zo!

Ik zocht een moedertje voor Katja. Een tuintje zou haar goed doen maar dit is een knots van een tuin. Hoe moet ik je krijgen? Je bent teveel van het goede.

Nou ja, laat maar zitten. Ik geef geen antwoord. We zijn al naar boven gelopen en ik duw hem op mijn bed. Ik wil de tegenhanger van het nummer in de bioscoop. Wanneer mag ik het condoom pakken, ik beslis graag zelf. Hij grijpt mij nogal grof van onderen maar ik sla zijn hand de lucht in. Hij moet doodliggen en zijn kop houden, ben ik een moedertje of niet. Ik houd hem met een blote voet neer op het bed. Hij lacht en piept van onwennigheid. Alleen strelen zal het zijn, zeg ik, alles zacht, geen klap, geen por.

Af en toe gaat de telefoon. Dat leidt ons in het begin af maar we wennen eraan. Na een kwartier is zijn geduld op en neemt hij de leiding. Weer gaat de telefoon, lang genoeg voor hem om bij klaar te komen, te kort voor mij.

Hij gooit zich op zijn zij en valt in slaap. Als hij weer wakker wordt en opnieuw begint ben ik bekoeld. Hij laat me de tekst herhalen. Jammer dat jij niet op de mannenplees komt want daar staat wel tien keer, kom in mijn reet. Zoiets ga ik jou toch ook niet flikken? Hij begint zwaar en langzaam alsof hij door het water moet. Het werkt maar het is te langzaam zodat ik dol word. Ik vraag waar hij die nijlpaarden gezien heeft. Hij geeft geen antwoord en versnelt het tempo zodat ik eindelijk verlost raak van een opwinding van weken en we over kunnen gaan op het vertrouwelijk gesprek.

Wat krijg ik te horen? Vrouw nodig, geld nodig. Hij pakt met twee handen zijn voortanden beet en met een klik komt zijn bovengebit naar voren zodat hij even op een bullterriër lijkt. Dan haalt hij het er helemaal uit, zijn bovenlip valt in en hij slist:. Ze kost geld en het tehuis gaat haar dumpen want ze gaat geestelijk vooruit. Ik ben blij, blij voor haar. Ik werk bij de Heavy-freights bevroren transporten, chauffeur én lader voor de Balkan, een maand weg, een week thuis. Nu zet hij zijn gummi-achtige bovenlip ver over zijn onderlip heen en kijkt me met ronde ogen aan.

Daarna gaan we naar beneden om het huis te bekijken en de tuin, de jasmijn. Hij kijkt de takken in en voor het eerst strekt hij zijn gebogen rug helemaal, ook zijn armen strekt hij uit, hij pakt een hoge tak met twee handen vast en kijkt voor zich uit de bomen in. Hij is me vergeten. Er moest iets mis zijn.

Stevig drinken dus en een kind. Ik heb de laatste weken zonder succes gegokt in Ferdnants traditie. Na lang loeren sloeg ik op de keuzeknoppen. Kruis, munt, Heer, Vrouw, de snelweg of de b-weg. Ik sloeg snel, langzaam of onverhoeds. Ik bleef kalm of juist niet. De rankenkast is vervangen door een onneembaar fort en veel sneller kom ik op nul plus zijn correcte, frisse, onvermoeibare voorstel om eens een gokje te wagen.

Ferdnant rijdt al drie weken in de Balkan, Dirk vaart op de Wadden met zijn zoon. Pedro belt me elke dag omdat hij houdt van Dirk, hij houdt, hij houdt van Dirk. Zwanek heeft ons ontvangen op de boerderij. Zwanek wil zijn kippen meer vrijheid geven. Ook hij wacht op Dirk om advies. Toen het lunchtijd werd mochten Pedro en ik een kip aanwijzen in de lange rij met hokken, voor ons ei. Ik zocht naar een tragische kip, maar die vond ik niet.

Zwanek zei dat je verschil kon proeven tussen eieren zoals Lijsje Lorresnor verschil proefde tussen water uit een wit glas en uit een blauw. Aan het eind van de maand na een groot verlies, verlaat ik Het Lage Naarden en loop ik binnen bij de afhaal-chinees waar Ferd en ik zo gelukkig waren.

De eigenares en ik glimlachen naar elkaar. Van dichtbij is ze oud met grijze randen om de iris maar uit de verte lijkt ze op een kind in een kort rokje. Aan de gokkast staat haar zoon. Zijn zwart Chinezenhaar fonkelt van de gel. Als hij zich omdraait zie ik zijn starre ogen. Hij probeert de kast in verwarring te brengen door zoveel dubbele euro's te storten dat die kan denken dat hij volloopt, maar zo werkt dat niet. Nu eens speelt hij achteloos dan weer sluw - wat dom is. Met geknepen lippen mompelt hij gebeden, tenslotte zwijgt hij, speelt en speelt en draait zich om naar zijn moeder voor een wissel.

Oh jee ja, zij heeft munten, ze staan in emmers in de afgesloten bezemkast. Achter zijn rug tikt de eigenares met haar vijf vingers tegen haar voorhoofd. Ze lacht door de openingen heen naar mij. Ze denkt dat ik zo niet ben. Inderdaad, vanaf nu ben ik het niet meer. Ik ga naar de bar om af te rekenen. Ik stop met gokken, ik ben op dit moment gestopt. De huwelijkskandidaten zijn er weer.

Dirk is deftig beige gebruind. Pedro kan, als een hond die zijn baas gemist heeft, geen meter bij hem weg. De merels schreeuwen want hun enig kind zit op de grond, wij schreeuwen daaroverheen want er zijn belangrijke ontwikkelingen geweest. Het blijkt dat Dirk, tot nu toe niet homosexueel, het met Pedro gaat proberen. Hij voelt zich veilig bij hem, hij heeft al met hem op zijn rug gelegen. Deze grove zin spreekt hij gevoelig uit. De twee mannen hebben het ook op zich genomen om Agaath bij de groep te betrekken.

Dat is beter, we moeten met z'n allen een reis maken, op een boot met een ziekenboeg. Geen van drieën heeft het oog op mij laten vallen. Het stel is het overbodigste groepje dat ik ooit in mijn tuin gehad heb.

Nooit eens het gras gemaaid. Soms komt er een fles wijn mee of een bevroren kip, soms een bloemstuk van een vertrokken dode patiënt. Daarom hebben we haar alvast naar de Appelgaard gereden. Hij geeft me nog zo'n tikje, een waarschuwing.

Het droge onweer waait weer voorbij. Ik ben moe in mijn hoofd en in mijn ledematen. De gasten letten niet op ons. Of het steeds anderen zijn of dezelfden is niet te zien. We hebben ontdekt dat ze nu eens pruiken ophebben dan weer niet, men is er thuis. Agaath zit in haar rolstoel aan tafel geschoven en kijkt op haar handen. Zodra ik zit, wil ze mijn levensgeschiedenis horen, maar Dirk buigt zich naar voren met de vraag of ze wijn mag hebben, zo ja welke, wit of rood.

Ook ik heb iets anders: Stel dat hij uit zijn verstarring was ontwaakt? Zo hoort het toch, zou de beeldhouwer de kabouter vooraf naakt geboetseerd hebben zodat het meisje hem kon uitkleden? Dirk vergelijkt de kus op het kabouter-cement met zijn liefde voor die heel mooie vrouw uit zijn klas. Hij geloofde haar met zijn gedachten te bereiken, maar de gedachten bleven onder zijn schedel heen en weer schieten.

Lang voor ons huwelijk was ik een keer op een presentatie van bio-advocaat met eieren van mijn bedrijf. Daar stonden twee lesbiennes uit Schiedam. De een had zulke grote borsten dat ik niet wilde geloven dat het geen vrouw was.

Laat op de avond, na vijf, zes advocaatjes van mijn eigen eieren had ik haar in een hoek. Ik begon te zoenen, alles normaal maar ik kreeg het mens niet gesmolten. Je kon stellen dat ik een voorwerp kuste. Ik moet aan Rijan denken, vertel ik, aan zijn ongevoelige billen en aan mijn eigen verdoving als ik gokte. Dirk heeft zijn leesbril opgezet om naar het etiket van de wijn te kijken.

Hij ontdekt daar tot zijn vreugde een kasteel waar hij eens geweest is, waar. In April als de clematis bloeit moeten we eens daar naar toegaan met z'n allen. Een goede brief, hij gaat in het laatje van Dirk Hoed. Maar na een tijdje haal ik hem weer te voorschijn.

Het handschrift is kalm, dat wel, toch vind ik dat ik snel moet antwoorden. Het zouden saaie dagen geweest zijn, nu ik niet meer gok, als ik niet meteen weer een brief van Dirk had gekregen. De zaken op het tehuis zijn ongunstig. Ze hebben geen baan voor het kind en ook geen vervangend gezin. Moet hij regulier werk nemen? Niemand neemt hem aan met zijn halve liedjes. Hij kan alleen chauffeur zijn en zingen in de cabine.

Eén ding niet, dat is the boozing. Wij zijn nog jong, het kind voorop en dan de manzelf. Er is nog een toekomst en zolang er toekomst is, wordt er gevochten. Eerst halen we een voorraad van de no-booze pil en dan een vrolijk pak uit de kringloop. Dan de vrouw bellen voor een lekkere afspraak. Zij weet niets van de ellende langs de wegen. Andere meiden ook niet maar die vragen niets. Monica wil hem gezond terug hebben daar begint de ware aandacht. Als Ferd op de stoep staat, volgens afspraak, is het wachten voorbij, geen minuut langer had het kunnen duren, denk ik.

Zou ik toch een man kunnen gebruiken? Kom hier met alles. Oh leg eens een tiet tegen mijn voorhoofd dat blust af. Ik wil hem aankijken, genieten. Verliefd zal hij niet zo gauw worden, zegt hij als hij dat merkt, maar hij meent het ernstiger dan ik denk. Het wordt tijd voor de open kaart maar eerst een nummer anders kan hij niet denken.

Zo leuk zijn konten nou eenmaal en die van mij wordt al een beetje bekend terrein. Die middag vertelt hij dat hij vroeger een vrouw had, een tuin met bloeiende jasmijn en een gelukkige dochter.

Dat is kapot gegaan door hem. Zijn probleem was alcohol. We zijn naakt en kleverig als slakken zonder huis, ik heb mijn armen nog om hem heen we zijn half in slaap als de telefoon gaat. Jochem spreekt op hoge toon. Of ik nog wel eens in het café kom en wanneer dan wel, want hij verliest de laatste tijd.

Gisteren laat was hij alles kwijt en om halfvijf is hij weer gaan zitten om in de hoop zijn eigen pegels terug te krijgen. Heb ik zijn dubbele euro's? Te herkennen aan roze plakkertjes. Hij staat voor mijn huis. In de achtertuin zitten de leden van mijn maffia.

Mij ziet hij niet terwijl hij juist een jus d'orange zou waarderen, hij komt toch maar even. Leen me een lap en we delen de winst, jij hoeft toch niet te gaan eten met die invaliden? Ik zie de kast voor me en een honger, een kleurenhonger lijkt het, doet me gapen. Mijn hart bonst, mijn handen beven al snap ik niet hoe dat kan want het gaat hier niet om drank.

Hij kan het weten want hij zat bij de nonnen. Het liefst praat hij als de nonnen, zangerig. De god van de Fernants had hem naar het klooster gevoerd. Hij hoorde wel eens anders maar hij had het goed gehad. Vanavond zat hij bekant met de wijzen uit het Oosten te eten. Zwanek was dan wel het ezeltje met Agaath op zijn rug. Dat was vroeger een lekker wijf maar nu is haar lijden te groot. Monica doet half aan alles mee. Een klein beetje teveel drinken, een beetje ernstig praten. Haar huishouden doet ze ook half tot helemaal niet.

Er is kracht voor nodig om half te leven. Ferdnant woont in een oude buurt die overgaat in torenflats. Zijn huisje staat er kleintjes bij in het koude licht van de galerijen.

In de schone wc staan drie emmers water. De keukendeur is gebarricadeerd met een kast. In de tuin is niets; er staat een dode jasmijn, rondom de schors is een reep weggesneden. Ook een oude wingerd met zo'n uitgesneden ring. Geen enkel blad op de tegels van gewassen grind. Langzaam loop ik de kamer in. Katja slaapt in een stoel met een paneel voor twaalf standen. Boven doet Ferd zijn kleren uit, hij stroopt ze af en laat ze liggen waar ze vallen en stapt in bed.

Ik voel me zo feestelijk met de slapende Ferd. Het neonlicht komt door de dunne gordijnen. Liggende mannen hebben een goedige trek om de mond. Ik doe het laken omhoog.

Ik ken dit niet, ik was al blij met de mageren zonder spieren of met dikkers zonder zicht op de botten. Er liggen schaduwen om zijn heupen. Zijn haar valt eindelijk slordig.

Ik tast hem helemaal af tot hij mijn hand pakt en opbergt onder zijn arm. En ik word als eerste wakker. Ik pak mijn kleren en sluip naar de keuken om me te wassen. Als ik de kamer inga zie ik Katja aangekleed in haar stoel zitten. Ze stapt uit de stoel en doet twee passen naar me toe, dan gaat ze twee passen achteruit met haar armen wijd als een koorddanseres en valt weer terug.

Wil je mij een keer opbellen als pa werkt? Zo heet ik daar. Eerst werd ik boos maar ik moet gevoel voor humor krijgen. Ferd overhandigt haar aan een man in het wit. Er wordt gezoend, de schuifdeur gaat dicht en ze zijn weg. We zitten aan brood met kaas als de post komt. Hij geeft Ferdnant een brief door het open raam. Dat was ik vergeten, ik had nóg een moederlijk vrouwtje geschreven. Kijk dit is de foto. Gelukkig heb ik je net op tijd de zaken uitgelegd.

Ik zoek iemand voor het kind en voor mezelf. Kijk, zij woont in Amsterdam, dat is een voordeel en ze is kapster dat is ook een voordeel, zorgend! Jij bent perfect in je soort maar ik moet redelijk zijn. Jij kan hier niet komen wonen, jij, dat moet maar eens gezegd, komt uit een ander milieu. Dan pak ik de foto.

Ze kijkt heel lief. Zo'n foto is van mij niet te maken al stuur je me naar de toneelschool. Ik zeg dat het goed uitkomt dat ik eigenlijk geen man zocht. We herhalen onze zinnen tot Ferd me voor mijn huis afzet. Op mijn antwoordapparaat staat het verhaal van Jochem. Hij heeft met één arm alle glazen van de bar heeft geveegd omdat hij geen euro's meer kreeg. Thuis stond Jezus in een hoek van zijn kamer, erger dan witte muizen was het geweest. Daarom zit hij voor drie weken in een klooster.

Hij moet de moestuin nat houden, vanochtend zat hij even in een boom in de hoop wat meiden te zien op de stille weg. Alles goed met de gokkast? Ferd is naar de Balkan en meer dan dat, het is uit. Mijn ribben zitten strak, meer niet.

..

Coevorden sex ero

En ook ik stopte dan om te gaan plassen om er vervolgens op de wc achter te komen dat je helemaal niet hoeft! Probeer nu om me er maar gewoon aan over te geven en te kijken wat er gebeurt, maar vind het moeilijk. Probeerde het laatst maar ben dan toch bang dat ik ga plassen Ach, moet me ook niet altijd zo druk maken he Misschien lukt het de volgende keer , ben benieuwd!!

Ik krijg dit gevoel ook vrijwel altijd. Ik ga voor de sex bijna altijd even plassen en geef me dan volledig over aan het gevoel, omdat ik dan zeker weet dat het in ieder geval geen plasgevoel is. Wat volgt is een heerlijk orgasme en vaak kom ik dan ook spuitend klaar. Krijg je wel een orgasme? Als je dit namelijk niet krijgt ga dan echt een keer door dan zul je echt een fijn hoogtepunt beleven. Lonnie26 zaterdag 6 september Misschien moet ik me dan maar eens laten gaan, juist omdat ik weet dat er toch geen plas uitkomt.

Zal wel lastig worden, heb door de aandrang steeds het gevoel dat ik hem ieder moment kan ondepiesen. Dit had ik dus gister!! En ik weet niet hoe ik me eraan moet over geven.

Doordat ik niet weet hoe zo'n orgasme voelt, weet ik ook niet goed waar ik me op moet concentreren en ben ik meer gericht op het plasgevoel dan op eventuele orgasme gevoelens.

Ik neem aan dat het namelijk niet hetzelfde orgasme gevoel is als je clitoris gestimuleerd wordt. Heeft er iemand hier tips Je zou eens kunnen proberen terwijl je seks hebt en je krijgt dat plasgevoel, om dan te denken 'nu ja, laat maar gaan, dan plas ik wel' desnoods leg je eerst iets onder je lakens ter bescherming van je matras.

Je zult zien dat je dan ook niet kunt plassen. Het gevoel lijkt erop, maar het staat los van plassen op zich. Princess4ever donderdag 4 juni Euh, beetje persoonlijk verhaal, maar bij mij word dit gevoel extra versterkt wanneer mijn kanjer ook mijn borsten stimuleert Je hebt er bij bv Ikea zelfs speciale onderlakens voor , voor als je "koffie in bed morst" hahaha, tuurlijk volwassen mensen morsen ook echt zooooo vaak koffie in bed dat je er een waterdicht hoeslaken voor nodig hebt.

Dat is idd een goed idee om bijvoorbeeld ook je borsten te stimuleren.. Tsja en dat waterballet Hallo, Ik herken het zeker. Ik vind het 'er aan over geven' idee eigenlijk onmogelijk Ik vind het gevoel namelijk alles behalve fijn en zie mezelf dan ook absluut geen orgasme krijgen bij een vervelend gevoel. Bij mij is het dus ook absoluut last hebben van en zeker geen aanloop voor een enorm geweldig orgasme. Het zal ongetwijfeld voor sommigen wel een voorbode voor spuitend klaarkomen zijn maar bij mij was het geen kwestie van 'laten gaan'.

Ook nooit een oplossing voor gevonden. Ja, minder diep stoten maar ja, ook niet ideaal. Heb uiteindelijk de man ingeruild. Dat werkte prima niet serieus natuurlijk, dit had er niets mee te maken.. Lalein schreef op 31 augustus Weet niet precies hoe lang z'n piemel is, maar als het tussen je oren zit, is ie echt heeeeeeeel lang.. Pear vrijdag 5 juni En als je je nou helemaal laat gaan en je piest 'm onder? Lijkt me ook niet echt lustopwekkend Avaeyebrow vrijdag 5 juni Ik heb het bij mijn huidige vriend ook.

Het is waar dat de G-spot best wel vooraan zit, maar elke piemel is anders. Zijne is veel dikker en met een kleine kromming dus die komt vol op mijn G-spot waardoor ik opeens die aandrang krijg. Er niet aan denken is moeilijk.

Meestal als ik die aandrang krijg zoen ik hem om er niet aan te denken. Best hypocriet want als een van mijn mannelijke vrienden het zou zeggen, vindt iedereen het cool. Ik zal nooit vergeten dat ik in groep 8 de film Volle Maan zag, waarin een expliciete seksscène zit.

Die film heb ik in mijn eentje stiekem nog vaak bekeken, omdat ik het zo interessant vond. Toch had ik met mijn eerste vriendje, ik was toen 15, geen seks.

Ik was er nog niet aan toe. Toen ik 16 was ging ik voor het eerst op vakantie met vriendinnen naar Renesse. Ik weet nog goed dat ik het vies vond tegenvallen. Het was pijnlijk en totaal niet zoals ik had gedacht. Gelukkig kreeg ik kort daarna een vriendje waarmee het wel heel fijn was. Als ik een jongen ontmoet met uitgaan of via Tinder, wacht ik eigenlijk nooit. Ik denk soms als een man. Ik leef maar een keer, dus waarom wachten?

Ik geniet er zelf ook van! Iedereen is voor mijn gevoel gewoon op zoek naar lol maken samen, en dus ook seks. Dan neem ik het er ook gewoon van. Ik denk niet dat ik op de middelbare school bekend stond als een slet. Ik was op een feestje waar veel mensen van school waren en raakte daar aan de praat met een leuke jongen. Opeens dook er iemand op met een zaklamp. We zijn toen snel maar weer naar binnen gegaan. Ik wist niet wat er aan de hand was, tot een van de populaire meisjes vroeg: Ik heb gezegd dat we alleen maar hadden gezoend wat niet waar was.

Ik voelde me toen wel heel erg naar, maar hij was wel de knapste jongen van de school. Als ze zouden geloven dat ik alleen met hem gezoend had, vond ik het niet zo erg. Ik wil eigenlijk heel graag een vriendje, net als mijn vriendinnen. Ik besef nu dat het niet helpt om snel met iemand naar bed te gaan. Vaak wordt het toch niets met die jongens en dat vind ik echt jammer. Ik heb net iemand ontmoet op Tinder die ik heel erg leuk vind en twee keer heb gezien.

Ik zou eigenlijk wel met hem naar bed willen. Ik heb maar twee keer een vriendje gehad, dus ze weten denk ik wel dat ik daar seks mee heb gehad. Van de rest weten ze niets af. Als ik bij een jongen ga slapen zeg ik altijd dat ik bij een vriendin ga logeren. Ik word dan meteen onderworpen aan een vragenvuur: Ik zou ze echt niet willen vertellen dat het niet klopt.

Ik weet zeker dat ze dan denken: Mijn moeder zei laatst opeens:meisje vingert en komt klaar geefmij sex

Succes er mee Groetjes Lautof. Amber , Spotting duurt over het algemeen niet langer dan 3 dagen. Ongesteld zijn duurt meestal langer dan drie dagen. Even afwachten dus hoe lang dit duurt. Lovelygirl , En pijn in mijn onderrug. Vaak ben ik ook wel een beetje misselijk en snel moe. Ik vraag me af of het daar mee te maken heeft ik ben 11 en een half jaar kan het daarmee te maken hebben?

Reactie infoteur , Hoi Lovelygirl, Kramp in de onderbuik en zeurende pijn in de onderrug kunnen tekens zijn voor een naderende ongesteldheid.

Misselijk en snel moe eigenlijk niet. Heb je niet gewoon wat last van je darmen. Nu is het avond maar de vlek rook niet naar bloed fzo. Ben ik al ongesteld of komt het er binnenkort echt aan? Reactie infoteur , Hoi anoniem, wacht nog even rustig af tot morgen. Als je voor het eerst ongesteld bent, moet het altijd eerst even op gang komen. Juliette , Ik ben best een beetje bang, ik ben namelijk gisteren voor het eerst ongesteld geworden, maar ik ben bang dat ik TE veel bloed verlies, mijn vraag is dus ook hoeveel bloed kan ik missen?

Ben een meisje van 13 jaar Alvast bedankt Reactie infoteur , Hoi Juliette, Je kunt liter bloed verliezen voordat het gevaarlijk gaat worden. Dus dat is veel minder. Ik hoop dat ik je vraag zo heb kunnen beantwoorden. Het kan een aantal weken zijn maar ook een aantal maanden. Helaas is het dus gewoon afwachten.

Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Als het langer als 3 dagen aan houd dan ben je waarschijnlijk ongesteld. Duurt het max een dag of drie dan heb je spotting. Een tegen dat je eerste ongesteldheid niet zo lang meer op zich laat wachten. In de laatste weken vam de Zomervakantie zat er een waterig, slijmerige bruine vlek in mijn inlegkruis. Ik wist dat dit een teken was dat ik binnenkort ongesteld zou worden, maar nee. Het is nu bijna herfstvakantie en heb nu ps na een lange tijd weer zo'n vlekje in mijn inlegkruis en aan mijn wc-papier.

Mijn vraag is dus: Hoe lang kan het duren tot dat ongesteldheid eindelijk doorbreekt? Reactie infoteur , Hoi Z. Helaas is dit echt niet te zeggen wanneer jij je eerste ongesteldheid gaat krijgen. Je kunt voor de zekerheid altijd even langs de huisarts gaan om te vragen wat die er van vind. Meisje Bijna 14 , Ik heb al een jaar een witte afscheiding in mijn onderbroek en ben de laatste week heel moe maar geen rugpijn hoofdpijn buikpijn of iets van bloed in m'n onderbroek heb wel soms jeuk op die plek.

Word ik nu bijna ongesteld? Reactie infoteur , Hoi meisje bijna 14, Klinkt inderdaad dat je ongesteld gaat worden. Iemand , Ik ben een meisje van 15 jaar Gister toen ik thuis kwam van school ging ik naar de wc. Ik zag dat er best wat bruin spul in m'n onderbroek zat. Ik dacht dat het opgedroogd bloed was en dacht dat ik ongesteld was geworden.

Nu begin ik te twijfelen of ik wel echt ongesteld ben. Toen ik de volgende ochtend wakker werd zat er niks in mijn maandverband. Later die dag op school zat er weer wat bruin spul en als ik afveegde ook wat rode puntjes. Maar het is iedere keer best weinig. Stinkt niet ben ik nu ongesteld of begint het er aan te komen?

Ik heb ook geen last van buikpijn of rugpijn. Ik was alleen de afgelopen dagen moe en had heel erg hoofdpijn. Kan iemand mij vertellen of ik nou wel of niet ongesteld ben? Het ene meisje verliest nu eenmaal meer bloed als de ander en het ene meisje heeft er ook meer last van als de ander. Je menstruatie moet ook nog even op gang komen.

De kans is groot als je de volgende keer weer ongesteld wordt dat je wat meer bloed verliest, maar dat hoeft niet. Amandine , Nu is het terug, en het duurde iets langer, zo'n 5 of 6 dagen ongeveer. Nu is het weer wat aan het verminderen. Mijn mama heeft me verteld dat dit 'spotting' is, kan dan? Ik was zo blij in maart, ik dacht echt dat ik ze had, maar het is nog maar een 'voorbereiding'.

Hoe lang denk je dat het nog zou duren? Ik ben 15, ik ben 1,70m groot en heb al zo'n 2 jaar schaamhaar en okselhaar. Alleen mijn borsten groeien wat traag… heb een AA cup… Alvast bedankt Reactie infoteur , Hoi Amandine, Spotting duurt inderdaad maximaal een dag of 3. Maar je schrijft dat het nu dagen duurde. Yvonne , Het lijkt wel een weeen storm. Ze is nog niet ongesteld en inmiddels speelt dit bijna een jaar met tussen pozen van een paar week. Huisarts kan niks vinden.

Dokterspost in de nacht ook niet. Ik geef haar een parace. Ze giert er over en weet niet wat ze met zichzelf aan moet. Kan dit een voorloper van menstruatie zijn? Of is dit niet samenhangend en moeten we toch eens een internist vragen?

Reactie infoteur , Beste, Misschien kan een echo uitkomst bieden. Dan kan er meteen uitgesloten worden of er iets anders in haar buik zit wat pijn kan doen. Lisa , Nou ja ongesteld zijn elke maand is ook weer niet leuk maar er is 1 voordeel en dat is dat ik nu maar gemiddeld 8 cm groei! En daar ben ik nu heel erg blij mee want ik vind het nooit zo leuk om zo lang te zijn. Dus nu weet ik dat ik rond de 1. Reactie infoteur , Hoi iemand, Dat is moeilijk te zeggen.

Maar ik denk dat het niet zo heel lang meer gaat duren. Ik heb geen idee wat het is het ruikt ook naar niks. Ik heb vandaag wel 4 schone onderbroeken aangedaan. Vooral als ik even heb gezeten en dan opsta loopt er iets uit.

Is dit een teken dat ik ongesteld word? Reactie infoteur , Hallo, Je verhaal is nogal onduidelijk uit jeweetwel. En het loopt er uit is ook niet echt duidelijk.

Voor een duidelijk antwoord graag even een goede omschrijving. Melanie Ristie , De afgelopen 2 maanden vloeit zij hevig en lang. Nu is ze alweer 2 weken ongesteld. Voor deze periode heeft ze maar 2 weken rust periode gehad ipv de 28 dagen. Wat kan de oorzaak zijn? En wat kan er gedaan worden? Reactie infoteur , Beste Melanie, Ik zou even langs de huisarts gaan. Het kan hormonaal zijn maar ook lichamelijk.

Met vriendelijke groet, Lautof. Bezorgde Meisje , Robin , Inlegkruisje ingedaan en na 6 uur is er nog 1 mini druppeltje bloed gekomen. Toen ik in de avond in bad ging, zag ik dat er bruin slijm in het bad viel. Weer een inlegkruisje gedragen, maar er zat niks meer in.

Mijn moeder vroeg of dat ik misschien aambeien had omdat het maar zo weinig bloed was wat ik had verloren. Ik zei dat ik ook bruin slijm had afgescheiden dus dat het sowieso m'n eerste ongesteldheid is. Kunnen het ook aambeien zijn, want ik heb nergens last van? Of is dit mijn eerste keer ongesteld zijn? En nog iets, ik viel vanochtend terwijl ik geen bloed verloor ofzo heel misselijk en ik viel bijna flauw, is dit normaal? Groetjes, Te dun meisje van bijna 16 die al 2 jaar witte afscheiding heeft.

Nu dacht ik dat het vanzelf wel over zou gaan maar dit is al mijn 8ste dag. Is dit normaal bij de eerste menstruatie? Ik maak me er best wel zorgen om dat het niet zal komen… Begin april had ik 4 dagen last van bruin spul in m'n onderbroek, ik dacht niet dat ik ongesteld was geworden omdat het niet rood was.

Nu vandaag had ik weer dat bruine spul in m'n onderbroek… Alleen nu was het dikkig en plakkerig het stinkt niet. Ik had een maandverbandje in gedaan maar toen ik thuis kwam zat er niks meer… Ik vroeg me af of dit voortekenen van ongesteldheid zijn?! Ik hoop op snel antwoord want ik zit hier al heel lang mee en wil graag weten wat het is!

Vera , Er was heel veel bloed. Gelukkig was het vakantie en was ik dus niet op school. Maar ik ben nu nog niet ongesteld. En is het raar dat je veel bloed verliest tijdens je eerste menstruatie? Groetjess, ik hoop op snel andwoordt! Roxy , Ik heb nu bruine afscheiding in mijn inlegkruisje mijn moeder zégt dat ik weer ongesteld wordt.

Ik , Ik heb een stuk of 10 inlegkruisjes gebruikt betekent het dan dat ik ongesteld ben? Ik ben nu ongeveer een maandje Sinds gister had ik echt hele erge rugpijn nu nog steeds ik liet ook een beetje heel licht rood bloed los wat te zien was in een inlegkruisje.

Verder plas ik geen bloed en zie je ook niks als ik het afveeg maar je ziet het dus wel in een inleg kruisje. Word ik nou ongesteld? Ook heb ik nu denk ik al een half jaar witte afscheiding. Maar wat ik raar vind… Wat als ik nou binnen kort ongesteld wordt want mijn moeder was het echt heel laat.

Is dat niet raar? Zijn dit dingen die je krijgt als je ongesteld wordt? Ik snap het niet meer echt… Ik hoop dat je snel antwoord. Reactie infoteur , Hallo, Even voor de duidelijkheid.

Je bloed van ongesteldheid komt niet uit je plasbuis maar uit je vagina. Je plasbuis is een klei gaatje boven je vagina. Het kan zijn dat je een spotting hebt. Je verliest dan een klein beetje bloed voor dagen. Dit houd in dat je echte menstruatie waarschijnlijk niet al te lang meer op zich laat wachten. Wacht rustig af of je menstruatie doorzet of niet. Nee het is niet raar dat jij eerder ongesteld bent geworden dan je moeder.

Ieder meisje wordt nu eenmaal op een andere leeftijd voor het eerst ongesteld. De een wat later dan de ander. Gzee , Op school na de grote pauze had ik ech krampen in mijn buik, toen ik thuis kwam en toen ik me vagina deed afvegen kwam er rood slijm.

Dat was gister maar vandaag heb ik niks meer? Is dit een teken dat ik ongesteld word of ben ik het als of wat is het? Reactie infoteur , Hoi Gzee, Je kunt inderdaad ongesteld zijn.

Het kan gebeuren dat je eerst wat bloed verlies dan dagen niet en dat het daarna toch doorzet. Gewoon ff rustig afwachten. Bezorgd Meisje , Is dat het teken dat ik bijna ongesteld ben?

Ook heb ik af en toe last van buikpijn en ik heb al schaamhaar dat ik scheer. En als ik ongesteld ben, lekt maandverband niet door? En kan je alleen ongesteld worden op de wc of ook gewoon in je onderbroek? Reactie infoteur , Hoi, Die afscheiding is inderdaad een teken dat het bij jou niet meer al te lang gaat duren voor je eerste ongesteldheid.

Dus ook bijvoorbeeld op de fiets of s'nachts in bed. Ano , In het begin was het best wel regelmatig maar toen werd het echt heel onregelmatig soms in het begin van de maand soms het einde er zit soms wel gewoon anderhalve maand of 2 maanden tussen is dit normaal?

En ik ben nu trouwens ongeveer 1. Jasmijn , Alleen wat ik wel raar vind is dat ik al lang witte afscheiding heb, en vorig jaar kreeg ik bruine afscheiding. Nouja prima, maar ongesteldheid zette niet door sinds vorig jaar heb ik het elke keer weer die bruine afscheiding.

Zoveel dat ik zelfs gewoon tampons kan gebruiken, maar het blijft bij afscheiding en zet dus niet door. Reactie infoteur , Hoi Jasmijn, Het kan zijn dat deze afscheiding jou menstruatie is.

Maar het kan inderdaad ook zo zijn dat jou menstruatie niet echt doorzet. Een oplossing is dan tijdelijk aan de pil te gaan. Dan krijgt je lichaam net even dat extra duwtje. De meeste meisjes worden voor hun 16e jaar voor het eerst ongesteld. Jij zegt dat je al 17,5 jaar bent. Ik zou toch maar heel even naar de huisarts gaan om je situatie uit te leggen.

Er is hoogstwaarschijnlijk niets aan de hand. Dat heb ik nu twee dagen gehad Betekend nu dat ik voor de tweede keer ongesteld ga worden!? En waneer is dat na dat ik die bruine vlek in mijn onderbroek heb gehad!? Ongesteld , Ik ben erg bang want ik wordt morgen Ik denk dat je lichaam moeite heeft om je ongesteldheid op gang te brengen.

Maar geen zorgen het komt vaker voor dat dat gebeurt. Als je je erg zorgen maakt ga dan even langs de huisarts. Dan kun je waarschijnlijk wat krijgen wat je ongesteldheid op gang helpt. Bezorgde Tiener , Is er iets mis met me? Ik ben nu namelijk bang dat ik een ziekte heb ofzo. Iedereen uit mijn klas is het al een paar keer geweest en snappen mijn probleem niet. Mijn moeder zegt dat ik een keer naar de dokter moet, maar straks heb ik echt een ziekte… Kunt u mij alsjeblieft helpen?

Een In Paniek Meisje van 13 Reactie infoteur , Hoi bezorgde tiener, Maak je maar geen zorgen tussen je eerste en tweede ongesteldheid kan wel 1 jaar tussen zitten. Pas als het meer als 1 jaar gaat duren moet je even langs de huisarts. Ik werd die ochtend wakker en ging naar de wc, daar ontdekte ik een grote bruine vlek. Wel, daarna ben ik die avond weer naar de wc gegaan om te ontlasten. Ik dacht eerst dat ik bloed poepte maar dat ging dus mee.

Toen ik afveegde had ik echt een hele grote bloedstolsel erbij. Daarna ben ik het niet meer geweest. Wel, nu ben ik vandaag, paar maanden later, weer ongesteld geworden. En weer met kleine bloedstolseltjes erbij. En ik maak me heel erg zorgen over die stolsels, ik heb nog nooit seks gehad, ben 14 bijna 15 jaar. Ik hoorde ook iets over spotting. Maar wat is dat precies? Zijn dat die stolsels? Ik maak me heel erg zorgen. Meisje Met Een Vraag , Mijn ontlasting verandert best wel vaak kan dat te maken hebben met ongesteldheid?

En net dacht ik aan iets van vroeger wat ik wel jammer vind en toen kreeg ik opeens tranen in mijn ogen heeft dat er misschien ook mee te maken? Groetjes meisje met een vraag. Hanne , Maar nu zie ik er geen bloed in, alleen lichtbruine strepen. Ik weet niet zeker of dat dat normaal is of dat ik ineens gestopt ben met bloeden… Kun je me helpen?

Aan het wc papier zit soms ook bloed en als ik zit lijkt het alsof ik iets voel lopen. Ik heb geen hoofdpijn of buikpijn. Ik word volgende week 16 en ben cm lang. Ben ik ongesteld aan het worden? Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Waarschijnlijk wel! Wazmaname , Ik heb sinds vandaag nogal pijn in mijn onderbuik en mijn ontlasting is ook veranderd. Ik word over een maandje Ik heb al ongeveer 1. Antwoord alsjeblieft snel, doet zo'n pijn. Reactie infoteur , Hoi Wazmaname, Neem voor de pijn gewoon even een paracetamolletje in, kan absoluut geen kwaad.

Of jij daadwerkelijk binnenkort ongesteld word, is lastig te zeggen. Marie , Ik ben voor 2 dagen ongesteld geworden. Maar ik durf het niet tegen mijn ouders te vertellen maar ik zit nog in groep 8 want ben 1 keer blijven zitten. Maar daardoor moet ik vaker naar de wc. Maar ik durf het niet tegen mijn juf te vertellen waarom ik zo vaak naar de wc ga.

Dus mijn vraag is hoe kan ik het het beste tegen mijn juf zegge? Ik ben 13,5 jaar oud en ik denk dat ik binnenkort ongesteld ga worden. Ik heb ook al ongeveer 1- 1,5 jaar borsten en witte afscheiding in mijn onderbroek, ongeveer een jaar schaamhaar en mijn eerste okselhaar kwam denk ik ongeveer drie maanden geleden.

Ik heb de laatste tijd ook last van een aanhoudende pijn in mijn onderrug, alleen als ik dan even ga liggen is die weer over. Af en toe heb ik ook pijn in mijn onderbuik. Ik heb een paar vraagjes: Hoelang duurt het nog voordat ik voor de eerste keer ongesteld wordt? Groeien mijn borsten en heupen nog steeds evenveel of meer door als voor de eerste ongesteldheid?

Ik ben nl best klein: Kan je dan nog wel fatsoenlijk sporten? Ik wil denk ik geen tampons gebruiken En tot slot: Zijn er nog tips voor je eerste ongesteldheid? Alvast heel erg bedankt, Xx Anoniem. Ik heb mijn ontlasting en urine opgestuurd en alles was goed. De dokter denkt dat het aan mij ongesteldheid te maken heeft, en mijn familie ook, maar mijn moeder zegt dat ik een beetje meer borsten moet hebben.

Ik heb ook soms een overgeef gevoel. Weten jullie misschien wat ik kan dien? Xanoniemx , Reactie infoteur , Je bent wel een beetje aan het doordraaien. Alleen sinds gisteren vind ik vaak bruine vlekken in mijn onderbroek. Ik heb gelezen dat dit oud bloed kan zijn maar ik ben nog niet ongesteld geweest? Of betekent dit dat het snel gaat gebeuren of is dit iets anders?

Iemand Met Veel Pijn , Ik heb dan soms ook een overgeef gevoel moet ik dat dan ook of is dat gewoon een gevoel? Ik eet soms ook niet goed omdat ik dan krampen heb. Duurt dit nog lang? Graag snel antwoord Bedankt alvast Reactie infoteur , Beste Iemand met veel Pijn, Als ik jou was zou ik even langs de huisarts gaan. Zo veel pijn is niet goed. Misschien is het wel je blinde darm! Iemand Die Al 7. Weken Buikpijn Heeft , Ik ben ook soms misselijk, ik heb dan het gevoel of dat ik moet overgeven is dat dan ook zo?

En ik eet soms ook niet goed want dan heb ik krampen in mijn onderbuik. Graag op snelle reactie. Ik ben een meisje van 14 jaar en ik ben nog steeds niet ongesteld is dit wel normaal? Er komt al wel een hele tijd wit slijm uit mijn vagina, betekent dit dat ik binnenkort ongesteld ga worden? Reactie infoteur , Heey Anoniem, Je eerste ongesteldheid komt meestal voor je 16e.

Dus het kan ook nog even duren. Maar je schrijft dat wit slijm uit je vagina komt. Dat is meestal een teken dat je ongesteldheid niet meer zo heel erg lang op zich laat wachten.

De dag erna viel het me opeens op, dat als ik eraan rook het niet stinkt naar poep of plas ofzo, en als ik een schone onderbroek aantrek dat het er meteen al weer is.

Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Wat jij beschrijft is oud bloed. Ook wel spotting genaamd. Spotting is een teken dat je ongesteldheid er aan zit te komen. Maar het kan ook een echte ongesteldheid zijn.

Die begint vaak met wat bruin bloed. Meisje , Het kan zijn dat je menstruatie niet echt goed door zet. Anoniemmmm , En ik ben nu voor de 2e x ongesteld en ik wil tampons gebruiken maar ik heb geen idee waar ik die in moet stoppen… Daar schaam ik me best voor kan iemand helpen?!

Reactie infoteur , Hoi Anoniemmmm, 10 dagen ongesteld zijn is wel echt het maximum hoor. Gemiddeld is 3 tot 8 dagen, dus 10 dagen is wel wat veel. Als je met je vinger tussen je schaamlippen richting je anus glijd, kom je eerst je vagina tegen. Annoniem , Reactie infoteur , Hoi annoniem, Probeer eerst eens met je vinger de ingang van je vagina te vinden.

Als je met je vinger tussen je schaamlippen richting je anus glijd, moet je zonder problemen je vagina kunnen vinden.

Het kan zijn dan je spotting hebt gehad of gewoon een kleine bloeding tussendoor. Dat kan en daar hoef je je geen zorgen over te maken. Maar neem voor de zekerheid wel wat mee voor als je wel echt ongesteld word. Succes er mee en een hele fijne vakantie.

En ik heb nu nog niet gemenstrueert maar zou dit dan ook s nachts nog kunnen gebeuren? Reactie infoteur , Hoi R, Ja hoor dat kan heel goed. In het begin kan je zo weinig bloed verliezen dat het je onderbroek nog niet eens haalt.

Het kan ook zo dat je menstruatie straks wat meer doorzet en wat meer bloed gaat verliezen. Reactie infoteur , Hoi anoniem, Ja het kan zeker. Maar in 3 weken weer ongesteld is wel snel.

Hou het even in de gaten als het nog een paar keer gebeurt. Dan zou ik wel even langs de huisarts gaan. Letters , Wordt ik nu ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Letters, Het kan dat je ongesteld gaat worden. Het kan ook zijn dat je lichaam aan het oefenen is voor je eerste menstruatie.

En neem voor de zekerheid een maandverbandje mee als je ergens naar toe gaat. Ik zit in groep 8 en in mn klas zijn er super weinig ongesteld, ik weet het maar van 1. Mijn klas doet er altijd zo moeilijk over, met grapjes enzo, dus durf ik eigenlijk niet een maandverbandje mee te nemen… Misschien valt het dan wel uit mijn tas, en als ik het wel word op school?

En langs de klassen naar de wc loop met dat ding in mn hand? Dan weet iedereen het gelijk… Reactie infoteur , Hoi Lisa, Je hebt van die rug tassen waar zo een geheim vakje met rits aan de binnen kant zit. Daar kun je je maand verbandje in stoppen zonder dat het er per ongeluk uit valt. En het maand verbandje hoef je natuurlijk niet in je hand te houden als je lang de klassen naar de wc loopt.

Je propt het even snel in je broek zak of kontzak. En ff proppen kan geen kwaad voor het maandverbandje en dat gaat heel makkelijk. En vraag aan je moeder of je een tas mag kopen met zo een geheim vakje. Ben je meteen klaar voor de brugklas na de zomer. Een Meisje Met Een Vraag , Veel slijm witte vloed genaamd is vaak een teken dat je eerste ongesteldheid niet heel erg lang meer op zich laat wachten. De steek in je rug is denk ik geen teken van ongesteld worden.

Het enige advies voor je eerste vraag is, als je echt bang bent om door te lekken: Een inlegkruisje kan de eerste druppels bloed opvangen. Maar hou er rekening mee dat het veel dragen van inlegkruisje, de kans op schimmelinfectie word vergroot. Ongeveer 5 maanden geleden kreeg ik voor het eerst bloed in mijn onderbroek, ik had ook al 1 jaar slijm. Maar ik ben die 5 maanden verder nog steeds niet weer ongesteld geworden, mijn vriendin heeft al heel snel haar tweede menstruatie gehad.

Maar wanneer word ik dan voor de tweede keer ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Het is helaas niet te zeggen wanneer jij voor de 2e maal ongesteld gaat worden. Tussen je eerste en tweede ongesteldheid kan wel 6 maanden of meer zitten. Dus rustig afwachten dus. Gaat het langer als en jaar duren, dan wel even langs de huisarts gaan. Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Het gaat voornamelijk om dat je niet meer zo veel in de lengte groeit.

Je borsten blijven nog wel een paar jaar doorgroeien, Groetjes Lautof. Meisje Die het Niet Weet , Toen ik thuiskwam en naar het toilet ging zag ik in mijn onderbroek die witte vloed met wat bruin bloed. Maar het was echt weinig, het kwam niet eens door mijn slip. Ik heb toen een maandverbandje aan gedaan en deze bloeding duurde 3 dagen wel echt heel weinig.

Kan dit door die stress zijn? Of ben ik nu ongesteld? Reactie infoteur , Hoi meisje Die het Niet Weet, Als ik jou was, gewoon even rustig afwachten.

Maar Ik denk dat het spotting is geweest. Niets om je ongerust over te maken. Neem vanaf nu wel altijd een maand verbandje met je mee. Mocht je plots weer zoiets krijgen of nu echt ongesteld worden, ben je in ieder geval goed voorbereid. Kiki , Reactie infoteur , Hoi Kiki, Het is niet te zeggen wanneer je ongesteld gaat worden, rustig afwachten dus.

De grootte van je borsten heeft niets met je ongesteldheid te maken. Ieder meisje ervaart ongesteld zijn anders. En de ander heeft bijna nergens last van. De meeste meisjes van mijn klas menstrueren voor de tweede keer wat later, maar het leunt toch nog wat dicht bij die 28 dagen.

Nu heb ik een vraag: Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Dat is echt niet te zeggen. Het ene meisje is nu eenmaal sneller regelmatig ongesteld dan de ander. Reactie infoteur , Neem altijd een maand verbandje met je mee. Dan heb je altijd wat bij je mocht je ineens ongesteld worden. Ik ben 12,5 jaar oud en masturbeer wel is. Ik ben pas een half jaar ongesteld, in het begin was het nogal onregelmatig maar sinds ik me masturbeer ben ik al heel lang niet meer ongesteld geweest.

Komt dit door de masturbatie? Reactie infoteur , Hoi Anoniempje, Nee, masturberen heeft niets met je menstruatie te maken. Zoals je al zei, ben je onregelmatig ongesteld. Ik had niks door ofzo, want ik zat op mn telefoon. Toen ik door wilde spoelen, lag er bloed in! Maar er zat niks in mijn onderbroek, alleen heel veel wit spul wat ik heel vaak heb. Ben ik nou ongesteld? S ik ben 12,5 jaar Reactie infoteur , Hoi meisje, Het kan ook een gesprongen adertje zijn geweest bij je anus.

Hou het maar even in de gaten. Als je echt voor het eerst ongesteld bent, blijft er meestal ook wel bloed om je vagina kleven. Maar erna niets meer… Ben ik nu ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Wacht het nog heel even af.

Het kan zijn dat je straks weer wat verliest dat kan. In het begin kan je ongesteldheid wat moeite hebben om op gang te komen. Blijft het bij die ene vlek, dan is het waarschijnlijk spotting geweest. Wel een teken dat je eerste ongesteldheid niet zo heel lang op zich laat wachten. Emma , Ik ben bang dat ik binnenkort ongesteld ga worden.

Ik heb wel al 1,5 jaar dat witte spul in mijn onderbroek zitten. Sinds kort is het wat donkerder geworden, maar niet echt bruin of rood. Word ik denk je binnenkort ongesteld en wat moet ik dan doen? Reactie infoteur , Hoi Emma, Neem voor de zekerheid altijd een maandverbandje met je mee in je tas.

Dan heb je voor de zekerheid altijd wat bij je. Voor de rest is het gewoon afwachten, Succes. Floor , Ik ben 12,5 jaar oud en 1. Vanochtend toen ik naar school fietsten had ik erg buikpijn en op school ging ik gelijk naar de WC. Ik moest poepen en toen lag er wat bloed in de WC. Toen ik mijn vagina afveegde zat er ook wat bloed en er zat ook een klein bruin vlekje in mijn onderbroek. Ik denk dat ik voor het eerst ongesteld ben geworden, maar ik weet het niet zeker.

En ik weet niet hoe ik het aan mijn moeder moet vertellen, wat ik wel wil. Gebeurd het morgen weer? En wat moet ik dan doen? Groetjes, Floor Reactie infoteur , Hoi Floor, Ja, ik denk ook dat je ongesteld bent geworden. Gewoon tegen je moeder zeggen. Mam, ik ben voor het eerst ongesteld geworden. Je bloeding duurt ongeveer 5 dagen. Annoniempje , Ik heb nu wel vaak buikpijn en dat wittespul heb ik ook nogsteeds erg vaak Reactie infoteur , Hoi Annoniempje, Je moeder heeft helemaal gelijk.

Dat witte spul is slijm van je baarmoeder. Als je veel wit slijm hebt, heet dat witte vloed, een teken dat je ongesteldheid er aan zit te komen. Waarschijnlijk duurt het nu niet meer zo lang voordat je voor de 2e keer ongesteld gaat worden. Celeste , Ik weet dat sommige meisjes in mijn klas al ongesteld zijn. Mijn moeder vroeg laatst al of ik ongesteld was, maar nee ik denk van niet. Het kwam omdat ik heftige buikpijn had, maar het gevolg was even naar de wc, geen bloed of zo. Zelf ben ik nog maar 10 jaar en ik heb al kleine borsten een half jaartje en okselhaar sinds 2 weken en haar op mijn vagina klein halfjaartje.

Maar wat ik eigenlijk wilde weten is wat is dat witte spul. En kan ik al ongesteld worden met 10 jaar. Reactie infoteur , Hoi Celeste, Ja, je kunt absoluut al op je 10e ongesteld worden. Het ene meisje is nu eenmaal eerder ongesteld als de ander. Dat witte spul in je onderbroek is slijm vanuit je baarmoeder en vagina. Niets om je zorgen te maken, is heel normaal. Neem vanaf nu altijd een maand verbandje mee. Anoniemm , Maar het probleem is; ik heb nog hele kleine borsten komt dit nog?

En hoelang duurt dat ongeveer? Waarschijnlijk groeien je borsten nog wel. Meestal krijg je uiteindelijk ongeveer dezelfde maat als je moeder. Nu je ongesteld bent, ben bijna uitgegroeid in de lengte.

En zul je nu wat rondere vormen gaan krijgen. Dus wat meer heup en borsten. Ivonne , Alleen is het nu al 2,5 week wel en niet afwisselend. Dan weer een dag wel en dan weer even niet. Is dit normaal en kan het kwaad of moet ik met haar naar de huisarts? Reactie infoteur , Hallo Ivonne, Ja, ik zou even met haar naar de huisarts gaan. Het kan een hormonaal probleempje zijn. Het lijkt wel of haar menstruatie niet echt goed doorzet. Je hebt kans dat ze heel even tijdelijk aan de pil word gezet om de menstruatie goed door te laten zetten.

Niets ernstigs waarschijnlijk, alleen lastig, helemaal voor haar. En als ik maar als ik mijn vagina afveeg is het gewoon rood bloed. Ben ik wel of niet ongesteld. Ik heb in een kast wel wat maandverband gevonden. Want als ik het aan mijn moeder vertel en het is niks dan ga ik me denk ik een beetje schamen. Maar je hebt een hele lichte bloeding, dat kan. Het kan ook spotting zijn. Een voorbode dat je eerste ongesteldheid niet zo heel lang op zich laat wachten.

Gaat je bloeding langer duren, dan ben je echt ongesteld. Anoniempjee , Ik was echt geschrokken want ik had t niet verwacht. Ben snel naar mijn kamer gerend waar een pakje maandverband lag die mijn moeder al lang geleden voor de zekerheid gekocht heeft. Gister was het meer bruin. En ik durf het niet aan mijn moeder te vertellen. Waarom durf je het je moeder niet te vertellen. Ik denk dat je moeder het al een tijdje geleden heeft aan zien komen, dat het bij jou niet zo heel erg lang ging duren.

En je moeder heeft gelijk gekregen. En ik denk als jou moeder ziet dat er maandverband uit het pakje verdwijnt, er bij haar ook wel een lampje gaat branden. En zoals al in eerdere reacties aangegeven. Het is echt de normaalste zaak van de wereld voor je moeder om je er mee te helpen.

En zij weet als geen ander hoe jij je nu voelt. Anna , Ze zeggen dat je dan twee weken later ongesteld word, is dat waar of duurt het langer? Groetjes anna Reactie infoteur , Beste Anna, Je kunt een eisprong hebben gehad.

Daar kan een heel klein beetje bloed bij vrijkomen. Maar dat beetje roze kan ook een gesprongen bloedvaatje zijn geweest. Het is ben ik bang gewoon afwachten. Daria , Geen andere signalen van puberteit geen haargroei of borsten ;ze is 1.

Een teken dat de eerste menstruatie niet zo heel erg lang op zich laat wachten. Maar je dochter is nog wel erg jong. Het kan ook duiden op en onschuldig poliepje.

Ik zou in ieder geval even langs de huisarts gaan. Gewoon even voor de geruststelling. Maar het kan dat je eerste ongesteldheid niet zo heel lang meer op zich laat wachten. Dus zoals ik al eerder zei, lastig om echt een antwoord op je vraag te geven. Dus heb ik voor de zekerheid elke dag inlegkruisjes gedragen. Gisteren had ik iets bruinachtigs in mijn inlegkruisje dus ik heb een maandverband gedragen tot vandaag maar vandaag was het meer bruin. Reactie infoteur , Hoi anoniem, Ja, ik denk dat je ongesteld bent gemiddeld ben je 3 tot 8 dagen ongesteld In het begin de eerste jaar ben je heel onregelmatig maar daarna ongeveer tussen de 25 en 35 dagen Ja, hoor geen probleem, als geen tampons wil dragen.

Alleen houd er rekening mee dat als je ongesteld bent en wilt gaan zwemmen, dat dan niet kan. Maar er liggen alleen maar tampons, die heb ik al geprobeerd maar dat doet enorm zeer. En ik durf het niet aan me moeder te vertellen en dat wil ik eigenlijk ook niet doen. Hoe duur is maandverband in de winkel en welke kan je het beste pakken? Reactie infoteur , Hoi Hellup! Waar schaam je je voor? Kan ze ook meteen maandverband voor je kopen. De goedkoopste maandverband is denk ik kruidvat eigen merk en naturella €1,50 per pakje.

En neem maar van mij aan: Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Wacht het nog even rustig af. Je kan ook spotting hebben gehad. Je lichaam is dan druk bezig voor te bereiden op je menstruatie. Kijk maar even hier over spotting. Reactie infoteur , Hoi Anoniem, Ja, hoor dat kan zeker. Maar je hebt wel kans dat het vandaag en morgen wat meer word en daarna weer minder. De kans is ook aanwezig, als je de volgende keer weer ongesteld word, dat je dan wat meer bloed verliest.

Maar het kan ook zo zijn dat je altijd wat minder bloed verliest. Onbekend , Maar sinds gisteren, was er ook bloed bij gekomen. Toen dit vanochtend ook nog was heb ik dat aan mijn moeder verteld.

Ik kreeg een maandverbandje en ging zo naar school. Nu zag ik net dat er een soort bruin spul in zat. Maar niet onder het poepgat, meer aan de voorkant. Reactie infoteur , Hoi Onbekend, Dat bruine spul is wat ouder bloed. Je menstruatie bloed kan van lichtroze bloed gemengd met slijm tot bruin wat ouder bloed zijn. Ja je bent ongesteld. Je hebt verschillende soorten maandverband. Van dik tot dun, en van breed tot smaller.

De geel-oranje verpakking van libresse schijnt kleiner te zijn. En kruidvat eigen merk heeft maandverband speciaal voor jonge meisjes. Maar of die echt kleiner zijn, dat weet ik niet.

Mocht het nou echt niet gaan lukken met het maandverband, dan kun je altijd nog tampons mini gaan proberen. Anne , Reactie infoteur , Hallo Anne, Het is helaas niet te zeggen wanneer jij voor het eerst ongesteld gaat worden. Het kan eigenlijk ieder moment gebeuren, maar het kan ook nog een jaar duren.

Wel kan je voor de zekerheid wel altijd een maand verbandje meenemen, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. En toen ik me vagina afveegde ook heel veel rood slijmerig spul. Dat had ik aan me moeder verteld, zij gaf me een maandverband.

Ik heb dat die avond nog 1 x moeten veranderen. Ik heb voor dat ik ging slapen een nacht maandberband ingedaan. Toen ik vanochtend wakker werd zat er helemaal niks in dat maandberband.

Ben ik nu wel of niet ongesteld? Reactie infoteur , Hoi Anoniemm, Ja hoor je bent ongesteld. Als je weer wat actiever word, komt het vanzelf weer op gang. Kir Help , Je borsten zullen nog wel een aantal jaar door groeien.

Meisje Dat Hulp Wil , Reactie infoteur , Hoi Meisje dat hulp wil, Gemiddeld ben je 5 tot 8 dagen ongesteld. Haar treurige ogen staan een beetje vrolijk. Het is een mooie middag, ik moet dat meer waarderen, niet ongeduldig zijn omdat Grace de gokkast nog niet aangesloten heeft. Zij vraagt of ik als er over Aids gepraat wordt aan de bar, over iets anders wil beginnen.

Er is iets te zien in mijn straatje. Er staan mensen voor mijn huis. Is het mijn keteltje weer? Nee, een auto met open portier, een man zit binnen, een ander hangt over de open deur en praat, een derde man zit op de grond met zijn rug naar me toe.

Dat moet de boer zijn want het is duidelijk Dirk Hoed daar in de auto en het is Pedro die daar staat te lachen. Ze groeten beleefd als ik genoeg genaderd ben. Ja, ík kon het wel eens zijn, hun aanstaande. Een overval is soms beter dan een afspraak hebben ze alledrie gedacht. Ik wil dat ze opdonderen. Ik ben blut en ellendig, alles kwijt, huishoudgeld voor een week. Maar ze horen het niet. Ze zeggen dat mijn tuin prachtig is en dat we misschien even kunnen kennismaken voor ze gaan.

Ze zeggen dat alledrie. Het kan niet erger, ze zijn eensgezind. Hoelang hebben ze staan praten? Al een uur, Monica moest een keer thuiskomen hebben ze gedacht omdat de televisie op stand-by stond. Ze stappen binnen, er wordt thee gezet. Mijn eigen luie stoel uit de kamer zet Pedro in het gras naast de drie tuinstoelen. De jasmijn, laat door de kou, valt uit over het gras vol langpootmuggen.

Ik leun en sluit mijn ogen. Hun welbespraaktheid is een zegen. Gaan ze onder ons regelen wie me krijgt? Soms zeg ik iets, dat de wc de eerste rechts is, dat ik het waarderen kan dat het zo gelopen is maar dat ik even de ogen sluit. Het fruit van de gokkast draait voor mijn ogen en houdt stil.

Ik zie de Jackpot stilstaan in het centrum, daarna ook links en ook rechts. Als ik wakker word, lig ik op mijn stoel onder een deken die ik niet ken.

Er ligt een briefje op de plaid. Hun drie brieven twee dagen later, zullen beantwoord worden. Pedro had lieve ogen en door aankomende kaalheid een hoog voorhoofd. Dirk zou een aantal jaren geleden nog onbereikbaar voor mij geweest zijn, een lieve knappe man.

Maar over zijn wezen lag de donzige laag van ouderdom, een vlies dat bewegingen traag maakt. Zwanek is getrouwd met een vrouw in een rolstoel.

Moet ik 's nachts de stal insluipen en een kruiwagen met hooi bedekken, mijn rechterbeen over het linkerhandvat leggen en mijn linkerbeen over het rechter. Dan wachten tot Zwanek de stal insluipt en met zijn grote handen mijn enkels en tegelijkertijd de handgrepen pakt en mij neemt door een zelfgezaagd gat in de kruiwagen zodat niemand precies ziet wat er gebeurt mocht er iemand op komen lopen?

In het café kan ik denken. Ik bestel bij Gracy een thee-sober. Aanstekers klikken, Gracy klotst met de glazen over de afwasborstels. Mijn kasten zingen eentonig als koolmezen. De oude stemming is er weer, er is een feestje op til. We zitten met een feestneus op. Elk moment kan Rita binnenkomen. Lambert, pianist, zal inzetten en wij zullen zingen: Willem zal de woorden van het blad voorzingen.

We zullen allemaal een rondje krijgen want de hond is vijf jaar ouder dan hij officieel kon worden. Ik heb geen man nodig. Ik zal de drie heren afschepen met de echte reden. Ik breng mijn tijd gokkend door, matig gokkend! Mijn man is nooit sterk geweest, hij is jong gestorven, geen anderen meer.

Mijn verstand werkt, draait bochten, mompelt theorieën. Het enige dat altijd blijft is het zelfbestuur. Ik heers over de kast al staan er tien anderen te roepen hoe het moet. Hier kan je genieten. Door de zware gordijnen van de deur verschijnt de fietsmand met de jarige hond. We barsten los, niet benauwd onder de feestneuzen. Ik zing het hardst, want ik krijg op het laatste moment mijn verlies van twee dagen terug, niet helemaal. De vaste kern van vrouwen springt op de bar voor een dans á là Irma la Douce, schoenen op de billen.

Magen en buiken worden niet meer ingehouden. Men lacht, het taalgebruik wordt raak. En altijd dàn moet ik gaan, anders zou ik instorten. Als ik de straat opstap let ik op de ongelijke tegels, om niet te vallen. Op de grond eerst nog blikjes en papieren, daarna hondenpoep en dorre bladeren tot voor mijn deur. Dit keer zitten de mannen in mijn achtertuin.

Vroeger had ik een hek maar dat staat nu verroest voor altijd opzij geschoven. Straks is ze lelijk en moet de man dat aanvoeren? Het huis is verwaarloosd. Er zit een zware kerel in de achtertuin. Er komt een ander de achterdeur uit met een kistje, en er zit nog een heer in een stoel die zijn schoenen gepoetst krijgt. De jasmijn daar bloeit, dat doet wel pijn, dat doet de pijn der pijnen.

Geen vrouwtje te zien. Behalve als dat vrouwtje op de stoep dit huis in gaat. Een beetje zorgelijk, half en half sexy aangekleed maar niet doorgezet.

De kont is volgens de mode te dik, niet voor mij natuurlijk. Dichte schoenen met dit mooie weer, dat lijkt op armoe of uitputting. Nooit vergeten dat die wijfjes een hart hebben van sukade, van dattum zal ook gaan, zonder bezwaar van Ferdnant. Waarom kijkt ze als een oude schicht om het hoekje van het huis?

Ze neemt de voordeur. Dat kan, het zijn haar mannen niet. Ze huurt kamers natuurlijk, ze heeft geen eigen huis. Kijk nu gaan de gordijnen boven dicht. In de auto blijven Ferd.

De radio aanzetten met klassiek alsof je een mooi stuk wil uit-. Even de ogen dicht Ik ben waarachtig even ingedut, vanmorgen om zes uur nog in Aken. Nu wegwezen, we moeten hier kronkelen tot aan de hoofdweg.

Karretje op de zandweg reed. Ik heb geen moed om de mannen binnen te laten, die Pedro, Dirk en Zwanek. Ik wil ze ontvangen maar dan moeten de foto's van mijn man opgeborgen zijn. Ik zoek geen man. Ik sluip door de voordeur naar binnen en doe de deur tussen de gang en de keuken zachtjes op slot. De gordijnen dicht, de deur op slot. Ik slaap vaker tussen zes en acht.

Dan treffen de kinderen 's avonds een uitgeslapen moeder aan. Laat de heren maar schoenenpoetsen. Ik droom dat de krant niet komt, liet nieuws is te slecht. Deze droom herinner ik me omdat ik gewekt wordt door de telefoon naast mijn bed, dat is Jochem. Er stond zonet een kerel voor je huis te loeren nu is hij weggereden. Ik bel maar even. De wekker gaat morgen om vier uur, ja-dag. Jochem groet verkeerd vind ik. Ik schuif het gordijn opzij.

Een vent, heel eng, is niet te zien. De regen die voorspeld is, zal niet vallen. Ik loop naar de andere kant van het huis en kijk mijn tuin in. Dirk, Zwanek en Pedro zijn opgestaan en kloppen zichzelf af. Af en toe kijken ze het pad af.

Ik doe mijn vrolijkste jurk aan en ga naar beneden. Ik heb een weddenschap met mijn drie nieuwe vrienden om een maand van de kast af te blijven en de maand is voorbij. Dit is week vier en ik zal er nog een dagje bovenop doen om te laten zien hoe sterk ik ben. Voor de zekerheid blijf ik thuis. Ferdnant, de reizende kandidaat is goed opgevoed want hij belt op en vraagt of het me zou schikken.

Het kan toeval zijn maar hij heeft een kleur schoenen, te fel voor beige, geel. Zijn hoofd is breed, een lang voorhoofd met naar achteren gekamd haar. Geen kat, meer een opossum door de stompe, haast ronde neus met puntige neusgaten. Zijn grijzige ogen, staan ongelijk. Hij is te jong voor mij,. Hij hoeft niet aan zijn rug te denken zoals Dirk, of aan dikte zoals Zwanek en ik.

Hij is niet kaal zoals Pedro. In de gang neemt hij direct de trap. Het is wel een belediging meid, wel een domper, ik dacht dat de nettigheid van me afspatte. Je hebt toch wel gewoon stoelen boven? Het is toch niet zo dat iemand mij voor geweest is, vóór in de zin van wurgseks en oplichten wat niet al, zaken waar de man niet aan doet. De stem van Ferd is zangerig en onvast.

Zijn lichaam trekt hij een beetje hol, zo krijgt hij een kuil op de plaats van de maag. De ogen en de mond, alles verlangt. Als hij grijnst krijgt hij holle wangen. Zoals gapers me kunnen laten gapen, zo geeft hij me het smachten door. Ik krijg zin om mijn armen naar hem uit te strekken om met hem mee te smachten. Straks is het gejat en ik kan niets vergoeden.

Als ik me verkleed, bedenk ik dat deze man Jochems man met de gele schoenen moet zijn. Hij zag me die dag naar boven gaan daarom ging hij de trap op.

Al bij de voordeur legt hij een arm om me heen, in de pas draaien wij mijn straatje uit. Geef mij die voet eens hier. Hij haalt een enveloppe met pleisters uit zijn zak en plakt een rondje op mijn bloedende hiel. Dat komt door mijn nieuwe hoge hakken. Ik ben opgemaakt, ik draag geen goud maar mijn ivoren anjer aan een zwart fluwelen koord. Het restaurant is een afhaal-chinees met een achterzaal.

Zinken teilen met gare bami staan buiten onder een rieten afdak. Ferd zwijgt steeds voor hij een zin afheeft en dan gaat hij iets zingen, flarden van een lied. Ik ben afgeleid door zijn verschijning.

Hij is behalve mager en soepel, snel in zijn bewe-. Door zijn vage manier van kijken is het niet alarmerend. Het rechteroog staat hoger dan het linker, het lacht minder.

Na twee borden bamisoep leunt hij achterover, strekt zijn benen langs de mijne en legt zijn lange arm op de leuning van de lege stoel naast hem, zat ik daar maar. Je mag het zeggen, ook wat je zwakheden zijn hij lacht met witte tanden. Jezus, geef me toch maar een pilsje, al heb ik een pil in, de no-booze maar anders kan ik niet converseren. Hij praat inderdaad vreemd met veel geneurie nu ook met gemompelde kinderversjes.

We drinken langzaam maar gestaag. Opeens haalt hij zijn portemonnee te voorschijn en kijkt erin. Goed, omdat ik nu toch drink, alsjeblieft voor je zwakke kant. Hij geeft me voorzichtig vijf losse euro's. Ik vraag of dit zijn laatste geld is, maar nee, hij is gewoon zuinig. Ik moet eigenlijk weigeren maar omdat het een moeilijke avond is waar veel vanaf hangt, weiger ik niet. Wij zullen elkaar niets verbieden zeggen we tegen elkaar in het lege zaaltje. Hij pakt mijn hand en we gaan naar een gokkast van geloogd-eiken naast een aquarium met karpers.

Hij drukt zijn neus in mijn haar, zijn handen liggen op het lage leuning van de kruk. Ook hier is de kruk is een gemaksmeubel. Altijd pas; of je nu dik bent of puntig van achteren, of je moeilijk loopt of aambeien hebt: Ferd vraagt of ik geaaid wil worden hier of daar of dat lekker is.

Maar ik leg hem uit dat die dingen elkaar in de weg staan. Hij schuift me van mijn plaats en loert vier lange seconden op het kruis en dan slaat hij. De teller loopt op. In ieder geval zitten we op de dubbele lunch.

De eigenares staat op afstand te kijken. Achter haar verschijnt een jonge man. Hij lacht maar kan niet ophouden, in de middag zonder klanten is het hoorbaar boven het geklater van het aquarium. Wat denk je van een nummer op het pluche van de bios, voel je daarvoor, kan ik je bekoren vrouw? Dat is me nog nooit gevraagd.

Een man tobt ermee dat hij altijd wil. Ferd ademt diep, hij is gaan zweten, hij wordt wit onder zijn bruinverbrande huid, af en toe leunt hij tegen een boom. Het is zo erg met hem, zegt hij, dat hij erin toestemt om een culturele bioscoop in te gaan.

De enige bioscoop met een middagprogramma. Achter in de lege zaal valt hij neer. Hij bergt het hoofd in zijn handen, even hoor ik hem snurken. Zo kan ik ook wat bijkomen van de vreemde uren. Na een kwartier tilt hij zijn hoofd weer op. Hij pakt iets uit zijn zak en ik hoor een klik, daarna schroeft hij iets, de leuning gaat tussen ons omhoog en hij trekt me met een armbeweging naar zich toe. Nu haalt hij een condoom te voorschijn dat zie ik precies in het schijnsel van de film.

Ik word half op schoot getrokken. Nu zijn rits nog open, gerommel met het condoom, mijn rok omhoog en mijn onderbroek opzij. En ik word op hem geplaatst.

Jij moet toch weten wat je aanschaft uit de krant ha! Ik weet hoe vrouwen zijn. Als ik wil, is het fout, als ik niet wil is het fouter. Leun tegen mij aan, er gebeurt niks, er is niemand. Jij hebt de ideale maten voor een pluchenummer, wist je dat niet? Wist je dat niet, ben je soms een pluche-maagd?

Hij grinnikt zacht en opwindend in mijn oor. Maak je geen zorgen, je hebt helemaal de kussenvorm. Daarmee kan je terecht in portieken en bossen. Het lijkt verdomd wel beminnen wat ik doe, lekker mens. Hij fluistert en fluistert tot hij een keer zucht, dan wordt het stil. Ik ga van hem af want hoe leuk dit alles ook is, in een bioscoop klaarkomen is voor mij voorlopig onmogelijk.

Arm in arm verlaten we de bioscoop. Ik heb er niet bij nagedacht dat het café open is, anders had ik een andere weg genomen. Jochem zit op zijn lievelingsplaats aan de korte kant van de bar met zijn rug tegen de muur. Hij ziet ons aankomen en wijst op de schoenen van Ferd en breidt zijn armen uit. Ik wil ook mijn armen uitbreiden in opperste arrogantie maar ik heb er maar één vrij.

De andere wil ik niet van Ferd afhalen. Ferd ziet niets, hij kijkt naar de blauwe lucht. Dat gepils moet nooit meer en dat gokken ook niet, al ben ik je dankbaar want ik zat krap. Jammer dat we niet in die tuin van je hospes kunnen zitten. Breng je me even naar mijn auto, kussenkont? Ik moet naar huis. Morgen zes uur op. Volgende keer, over een maand, gaan we alleen een beetje dansen bij het station daar heb ik een danshal gezien.

Als je me weer wil zien, áls je Het vrijen trouwens gaan we anders doen volgende keer, let op. Was het niet goed? En jij gaat liggen, ogen dicht. Is dat niet een beetje zeikerig, mag ik niet praten?

In mijn optiek is de man de actievoerder. Nou vooruit maar ik ga niet op schoot. Dag temeier, eh schat. De auto trekt de bocht om nadat de motor twee afgeslagen is. Ik begroet mijn gasten onaangenaam verrast. Maar ze hebben iets meegebracht, Gelderse worst en een fles wijn. Het schikt maar nauwelijks. Eerst wil ik wat bijslapen, ik ga naar boven.

Pedro roept me na. Ze zoeken het maar uit. Traag val ik in bed. Hoelang ken ik die man? Hoe lang heeft hij mij aangekeken. Voelbaar dat hij opknapte. Die gokmachine kwam als geroepen. De God van de Ferdnands heeft de man bijgestaan in zijn nood. Het kind had een brief mee over nieuwe pyjama's.

Zo'n mens kan niet gokken, ik ben daar blind. Dat naaien kon beter, zei ze, geef toe, geef toe Ferdnant, het was de parkeerhavenstijl. Het zou handig zijn als die hospes doof was. Die kast stond te hoog afgesteld. Gokken dat is van alle verzoekingen de ergste. Een gokker heeft geen hersens meer maar koek. De mannen hebben me uitgelegd dat ze niet alléén durven komen.

Ze denken dat onverwacht komen fris is. Zij prefereren het eind van de middag. Pedro haalt Dirk af en tegenwoordig ook Zwanek.

Dat is een regeling in verband met de drank. In Het Lage Naarden kan ik meer lachen. Maar het café heeft discussiewetten. Dat maakt ook dat je nergens komt want de antwoorden liggen vast. Het lijkt wel of we niet met elkaar hoeven te trouwen, dat die advertentie maar oele was.

Bij de Appelgaard hield men in het begin niet van Zwanek omdat hij bij het lopen te dicht langs de siertafels met boerenantiek en gestrooide noten waggelde.

Nu is hij geliefd. Hij had behoefte aan kip met kipsmaak voor de ragouts, geen piepkuikens. Zwanek bood direct aan om zijn hanen nog een half jaar langer te houden zodat ze zowel geurig als mals zouden worden voor de herfst.

Alleen ingepakt heet het kip. Het wordt zo gezellig dat we tegen elkaar zeggen dat het jammer is dat Agaath en Ferdnant er niet zijn. Katja heeft een schilderij gemaakt op zachtboard. Het is wel de bedoeling dat je het mooi vindt, dus gaat het boven de schoorsteen.

In de spiegel zie ik dat ik lach. Witte tanden van het gebit. Zou dat vrouwtje wel opgewassen zijn tegen valse gebitten?

Vrouwen uit die kringen vechten voor hun tanden. Ze zien bij een ander de nep zitten bij het eerste woord. Die van mij zitten vast, geen cent pijn. Ik red het met de drank, het lijkt er op. Maar wat als ik met die kussenkont ga dansen in een tent met reclame voor pils?

Het kind had vandaag een feestje van de nieuwe juf. Ze vond het zielig voor me dat ik haar zo gauw kwijt moest want ik hield toch van haar het meest? Dat is de waarheid en toch zo opgelucht nu ik haar heb uitgewuifd. Je gaat een moordmiddag krijgen! Jij gaat een alcoholvrij man worden; zou het leven maakbaar zijn? Maar wat bereik ik daarmee en wat zijn die mannen dan altijd in de tuin?

Maar je hoeft niet te bang zijn. Een huis is mooi en verschil in milieu is mooi maar samen is het erg. Ik ga verliezen zo! Ik zocht een moedertje voor Katja. Een tuintje zou haar goed doen maar dit is een knots van een tuin. Hoe moet ik je krijgen?

Je bent teveel van het goede. Nou ja, laat maar zitten. Ik geef geen antwoord. We zijn al naar boven gelopen en ik duw hem op mijn bed. Ik wil de tegenhanger van het nummer in de bioscoop. Wanneer mag ik het condoom pakken, ik beslis graag zelf. Hij grijpt mij nogal grof van onderen maar ik sla zijn hand de lucht in. Hij moet doodliggen en zijn kop houden, ben ik een moedertje of niet. Ik houd hem met een blote voet neer op het bed. Hij lacht en piept van onwennigheid. Alleen strelen zal het zijn, zeg ik, alles zacht, geen klap, geen por.

Af en toe gaat de telefoon. Dat leidt ons in het begin af maar we wennen eraan. Na een kwartier is zijn geduld op en neemt hij de leiding. Weer gaat de telefoon, lang genoeg voor hem om bij klaar te komen, te kort voor mij. Hij gooit zich op zijn zij en valt in slaap. Als hij weer wakker wordt en opnieuw begint ben ik bekoeld. Hij laat me de tekst herhalen. Jammer dat jij niet op de mannenplees komt want daar staat wel tien keer, kom in mijn reet. Zoiets ga ik jou toch ook niet flikken? Hij begint zwaar en langzaam alsof hij door het water moet.

Het werkt maar het is te langzaam zodat ik dol word. Ik vraag waar hij die nijlpaarden gezien heeft. Hij geeft geen antwoord en versnelt het tempo zodat ik eindelijk verlost raak van een opwinding van weken en we over kunnen gaan op het vertrouwelijk gesprek. Wat krijg ik te horen? Vrouw nodig, geld nodig. Hij pakt met twee handen zijn voortanden beet en met een klik komt zijn bovengebit naar voren zodat hij even op een bullterriër lijkt.

Dan haalt hij het er helemaal uit, zijn bovenlip valt in en hij slist:. Ze kost geld en het tehuis gaat haar dumpen want ze gaat geestelijk vooruit. Ik ben blij, blij voor haar.

Ik werk bij de Heavy-freights bevroren transporten, chauffeur én lader voor de Balkan, een maand weg, een week thuis. Nu zet hij zijn gummi-achtige bovenlip ver over zijn onderlip heen en kijkt me met ronde ogen aan.

Daarna gaan we naar beneden om het huis te bekijken en de tuin, de jasmijn. Hij kijkt de takken in en voor het eerst strekt hij zijn gebogen rug helemaal, ook zijn armen strekt hij uit, hij pakt een hoge tak met twee handen vast en kijkt voor zich uit de bomen in.

Hij is me vergeten. Er moest iets mis zijn. Stevig drinken dus en een kind. Ik heb de laatste weken zonder succes gegokt in Ferdnants traditie. Na lang loeren sloeg ik op de keuzeknoppen. Kruis, munt, Heer, Vrouw, de snelweg of de b-weg. Ik sloeg snel, langzaam of onverhoeds.

Ik bleef kalm of juist niet. De rankenkast is vervangen door een onneembaar fort en veel sneller kom ik op nul plus zijn correcte, frisse, onvermoeibare voorstel om eens een gokje te wagen. Ferdnant rijdt al drie weken in de Balkan, Dirk vaart op de Wadden met zijn zoon. Pedro belt me elke dag omdat hij houdt van Dirk, hij houdt, hij houdt van Dirk. Zwanek heeft ons ontvangen op de boerderij. Zwanek wil zijn kippen meer vrijheid geven. Ook hij wacht op Dirk om advies. Toen het lunchtijd werd mochten Pedro en ik een kip aanwijzen in de lange rij met hokken, voor ons ei.

Ik zocht naar een tragische kip, maar die vond ik niet. Zwanek zei dat je verschil kon proeven tussen eieren zoals Lijsje Lorresnor verschil proefde tussen water uit een wit glas en uit een blauw. Aan het eind van de maand na een groot verlies, verlaat ik Het Lage Naarden en loop ik binnen bij de afhaal-chinees waar Ferd en ik zo gelukkig waren. De eigenares en ik glimlachen naar elkaar. Van dichtbij is ze oud met grijze randen om de iris maar uit de verte lijkt ze op een kind in een kort rokje.

Aan de gokkast staat haar zoon. Zijn zwart Chinezenhaar fonkelt van de gel. Als hij zich omdraait zie ik zijn starre ogen. Hij probeert de kast in verwarring te brengen door zoveel dubbele euro's te storten dat die kan denken dat hij volloopt, maar zo werkt dat niet. Nu eens speelt hij achteloos dan weer sluw - wat dom is. Met geknepen lippen mompelt hij gebeden, tenslotte zwijgt hij, speelt en speelt en draait zich om naar zijn moeder voor een wissel. Oh jee ja, zij heeft munten, ze staan in emmers in de afgesloten bezemkast.

Achter zijn rug tikt de eigenares met haar vijf vingers tegen haar voorhoofd. Ze lacht door de openingen heen naar mij. Ze denkt dat ik zo niet ben. Inderdaad, vanaf nu ben ik het niet meer. Ik ga naar de bar om af te rekenen. Ik stop met gokken, ik ben op dit moment gestopt. De huwelijkskandidaten zijn er weer. Dirk is deftig beige gebruind. Pedro kan, als een hond die zijn baas gemist heeft, geen meter bij hem weg.

De merels schreeuwen want hun enig kind zit op de grond, wij schreeuwen daaroverheen want er zijn belangrijke ontwikkelingen geweest. Het blijkt dat Dirk, tot nu toe niet homosexueel, het met Pedro gaat proberen.

Hij voelt zich veilig bij hem, hij heeft al met hem op zijn rug gelegen. Deze grove zin spreekt hij gevoelig uit. De twee mannen hebben het ook op zich genomen om Agaath bij de groep te betrekken. Dat is beter, we moeten met z'n allen een reis maken, op een boot met een ziekenboeg. Geen van drieën heeft het oog op mij laten vallen. Het stel is het overbodigste groepje dat ik ooit in mijn tuin gehad heb.

Nooit eens het gras gemaaid. Soms komt er een fles wijn mee of een bevroren kip, soms een bloemstuk van een vertrokken dode patiënt.

Daarom hebben we haar alvast naar de Appelgaard gereden. Hij geeft me nog zo'n tikje, een waarschuwing. Het droge onweer waait weer voorbij. Ik ben moe in mijn hoofd en in mijn ledematen. De gasten letten niet op ons. Of het steeds anderen zijn of dezelfden is niet te zien.

We hebben ontdekt dat ze nu eens pruiken ophebben dan weer niet, men is er thuis. Agaath zit in haar rolstoel aan tafel geschoven en kijkt op haar handen. Zodra ik zit, wil ze mijn levensgeschiedenis horen, maar Dirk buigt zich naar voren met de vraag of ze wijn mag hebben, zo ja welke, wit of rood.

Ook ik heb iets anders: Stel dat hij uit zijn verstarring was ontwaakt? Zo hoort het toch, zou de beeldhouwer de kabouter vooraf naakt geboetseerd hebben zodat het meisje hem kon uitkleden? Dirk vergelijkt de kus op het kabouter-cement met zijn liefde voor die heel mooie vrouw uit zijn klas.

Hij geloofde haar met zijn gedachten te bereiken, maar de gedachten bleven onder zijn schedel heen en weer schieten. Lang voor ons huwelijk was ik een keer op een presentatie van bio-advocaat met eieren van mijn bedrijf. Daar stonden twee lesbiennes uit Schiedam. De een had zulke grote borsten dat ik niet wilde geloven dat het geen vrouw was. Laat op de avond, na vijf, zes advocaatjes van mijn eigen eieren had ik haar in een hoek.

Ik begon te zoenen, alles normaal maar ik kreeg het mens niet gesmolten. Je kon stellen dat ik een voorwerp kuste. Ik moet aan Rijan denken, vertel ik, aan zijn ongevoelige billen en aan mijn eigen verdoving als ik gokte. Dirk heeft zijn leesbril opgezet om naar het etiket van de wijn te kijken. Hij ontdekt daar tot zijn vreugde een kasteel waar hij eens geweest is, waar.

In April als de clematis bloeit moeten we eens daar naar toegaan met z'n allen. Een goede brief, hij gaat in het laatje van Dirk Hoed. Maar na een tijdje haal ik hem weer te voorschijn. Het handschrift is kalm, dat wel, toch vind ik dat ik snel moet antwoorden. Het zouden saaie dagen geweest zijn, nu ik niet meer gok, als ik niet meteen weer een brief van Dirk had gekregen. De zaken op het tehuis zijn ongunstig. Ze hebben geen baan voor het kind en ook geen vervangend gezin.

Moet hij regulier werk nemen? Niemand neemt hem aan met zijn halve liedjes. Hij kan alleen chauffeur zijn en zingen in de cabine. Eén ding niet, dat is the boozing. Wij zijn nog jong, het kind voorop en dan de manzelf.

Er is nog een toekomst en zolang er toekomst is, wordt er gevochten. Eerst halen we een voorraad van de no-booze pil en dan een vrolijk pak uit de kringloop.

Dan de vrouw bellen voor een lekkere afspraak. Zij weet niets van de ellende langs de wegen. Andere meiden ook niet maar die vragen niets.

Monica wil hem gezond terug hebben daar begint de ware aandacht. Als Ferd op de stoep staat, volgens afspraak, is het wachten voorbij, geen minuut langer had het kunnen duren, denk ik.

Zou ik toch een man kunnen gebruiken? Kom hier met alles. Oh leg eens een tiet tegen mijn voorhoofd dat blust af. Ik wil hem aankijken, genieten. Verliefd zal hij niet zo gauw worden, zegt hij als hij dat merkt, maar hij meent het ernstiger dan ik denk. Het wordt tijd voor de open kaart maar eerst een nummer anders kan hij niet denken. Zo leuk zijn konten nou eenmaal en die van mij wordt al een beetje bekend terrein. Die middag vertelt hij dat hij vroeger een vrouw had, een tuin met bloeiende jasmijn en een gelukkige dochter.

Dat is kapot gegaan door hem. Zijn probleem was alcohol. We zijn naakt en kleverig als slakken zonder huis, ik heb mijn armen nog om hem heen we zijn half in slaap als de telefoon gaat. Jochem spreekt op hoge toon. Of ik nog wel eens in het café kom en wanneer dan wel, want hij verliest de laatste tijd. Gisteren laat was hij alles kwijt en om halfvijf is hij weer gaan zitten om in de hoop zijn eigen pegels terug te krijgen.

Heb ik zijn dubbele euro's? Te herkennen aan roze plakkertjes. Hij staat voor mijn huis. In de achtertuin zitten de leden van mijn maffia. Mij ziet hij niet terwijl hij juist een jus d'orange zou waarderen, hij komt toch maar even. Leen me een lap en we delen de winst, jij hoeft toch niet te gaan eten met die invaliden? Ik zie de kast voor me en een honger, een kleurenhonger lijkt het, doet me gapen.

Mijn hart bonst, mijn handen beven al snap ik niet hoe dat kan want het gaat hier niet om drank. Hij kan het weten want hij zat bij de nonnen. Het liefst praat hij als de nonnen, zangerig. De god van de Fernants had hem naar het klooster gevoerd. Hij hoorde wel eens anders maar hij had het goed gehad. Vanavond zat hij bekant met de wijzen uit het Oosten te eten.

Zwanek was dan wel het ezeltje met Agaath op zijn rug. Dat was vroeger een lekker wijf maar nu is haar lijden te groot. Monica doet half aan alles mee.

Een klein beetje teveel drinken, een beetje ernstig praten. Haar huishouden doet ze ook half tot helemaal niet. Er is kracht voor nodig om half te leven. Ferdnant woont in een oude buurt die overgaat in torenflats. Zijn huisje staat er kleintjes bij in het koude licht van de galerijen. In de schone wc staan drie emmers water. De keukendeur is gebarricadeerd met een kast. In de tuin is niets; er staat een dode jasmijn, rondom de schors is een reep weggesneden.

Ook een oude wingerd met zo'n uitgesneden ring. Geen enkel blad op de tegels van gewassen grind. Langzaam loop ik de kamer in. Katja slaapt in een stoel met een paneel voor twaalf standen. Boven doet Ferd zijn kleren uit, hij stroopt ze af en laat ze liggen waar ze vallen en stapt in bed. Ik voel me zo feestelijk met de slapende Ferd. Het neonlicht komt door de dunne gordijnen.

Liggende mannen hebben een goedige trek om de mond. Ik doe het laken omhoog. Ik ken dit niet, ik was al blij met de mageren zonder spieren of met dikkers zonder zicht op de botten. Er liggen schaduwen om zijn heupen. Zijn haar valt eindelijk slordig. Ik tast hem helemaal af tot hij mijn hand pakt en opbergt onder zijn arm. En ik word als eerste wakker. Ik pak mijn kleren en sluip naar de keuken om me te wassen.

Als ik de kamer inga zie ik Katja aangekleed in haar stoel zitten. Ze stapt uit de stoel en doet twee passen naar me toe, dan gaat ze twee passen achteruit met haar armen wijd als een koorddanseres en valt weer terug. Wil je mij een keer opbellen als pa werkt? Zo heet ik daar. Eerst werd ik boos maar ik moet gevoel voor humor krijgen. Ferd overhandigt haar aan een man in het wit.

Er wordt gezoend, de schuifdeur gaat dicht en ze zijn weg. We zitten aan brood met kaas als de post komt. Hij geeft Ferdnant een brief door het open raam. Dat was ik vergeten, ik had nóg een moederlijk vrouwtje geschreven. Kijk dit is de foto. Gelukkig heb ik je net op tijd de zaken uitgelegd. Ik zoek iemand voor het kind en voor mezelf. Kijk, zij woont in Amsterdam, dat is een voordeel en ze is kapster dat is ook een voordeel, zorgend! Jij bent perfect in je soort maar ik moet redelijk zijn.

Jij kan hier niet komen wonen, jij, dat moet maar eens gezegd, komt uit een ander milieu. Dan pak ik de foto. Ze kijkt heel lief. Zo'n foto is van mij niet te maken al stuur je me naar de toneelschool. Ik zeg dat het goed uitkomt dat ik eigenlijk geen man zocht. We herhalen onze zinnen tot Ferd me voor mijn huis afzet.

Op mijn antwoordapparaat staat het verhaal van Jochem. Hij heeft met één arm alle glazen van de bar heeft geveegd omdat hij geen euro's meer kreeg. Thuis stond Jezus in een hoek van zijn kamer, erger dan witte muizen was het geweest.

Daarom zit hij voor drie weken in een klooster. Hij moet de moestuin nat houden, vanochtend zat hij even in een boom in de hoop wat meiden te zien op de stille weg. Alles goed met de gokkast? Ferd is naar de Balkan en meer dan dat, het is uit.

Mijn ribben zitten strak, meer niet.

..
Heerlijk gepijpt erotische massage zwolle

  • Alleen is het nu al 2,5 week wel en niet afwisselend.
  • Meisje vingert en komt klaar geefmij sex
  • Meisje vingert en komt klaar geefmij sex

Gratis neuken belgie geile blote meiden


meisje vingert en komt klaar geefmij sex

Prive en escort limburg stellen voor sex


meisje vingert en komt klaar geefmij sex

Opengesperde Kut © 2018